Ny huvudtränare för dam 2019

Peter Blomqvist Peter Blomqvist

Efter 8 år lämnar huvudtränaren Mohamed Omar Jama (Mo kallad) IS Halmia dam för nya uppgifter i livet, VI har mycket att tacka Mohamed för - mer om detta längre fram. Övriga tre ledare i damstaben har också tackat nej till fortsättning av olika anledningar. Jessica Jingblad, Frida Samuelsson och inte minst Mikael "målvakt" Johansson som har varit ISH till tjänst än längre än Mohamed - fantastiskt och mer om detta längre fram också.

Ny huvudtränare för IS Halmia Dam blir Peter Blomqvist - en mycket spännande tränare med stor kompetens, bra utbildning som bakgrund och inte minst en trevlig fotbollsyn som synkar mycket väl med föreningens vilja och ambition. Peter har i år tränat vårt duktiga och talangfulla U15 lag på pojksidan så vi har följt Peter på nära håll under en längre tid, valet känns starkt och tryggt. Peter jobbar inom BUP i Halmstad Kommun, utbildad pedagog, har haft fotbollsuppdrag inom andra föreningar tidigare (ungdom som senior) och inom skola som förbund.

Peter Blomqvist egna tankar kring erbjudandet och sitt fotbollstänk;
- När jag fick frågan om att träna tjejerna så bestämde jag mig ganska snabbt att tacka ja. Jag behövde få några saker bekräftade först. I Halmia finns ett bra samarbete mellan alla lagen om spelmodell och kravställning. Jag är därför sedan innan hyfsat insatt i hur situationen är i damlaget och har god kontakt med Mo (Mohamed). Laget har bra spelare och är ett organiserat lag. Det är en grupp drivna, motiverade och ordningsamma spelare som lägger mycket tid på sin fotboll. Tjejerna får också möjligheten att vara ”proffsiga” i Halmia. Det bekräftades snabbt från nuvarande stab och klubbchef. 
 
Min förhoppning är att arbeta vidare med den ambitionsnivån som finns. Och fortsätta utveckla den fina fotbollen spelarna idag behärskar men till något ännu bättre. Det ska göras med engagemang, delaktighet och tydlighet. Vi ska tillsammans driva en process som utvecklar individen, laget och som ger oss stabila och bra prestationer. 
 
Jag tror det kommer vara en viss skillnad på innehållet i träningarna mot de är vana vid. För mig finns det tre nyckelord för innehållet på träningen. Det är beslut, noggrannhet och action. Under större delen av mina träningar används boll och vi spelar oss till utveckling. Spelarna ska hamna i så många aktioner som möjligt som liknar de situationer vi upplever i match. Det går inte prata sig till hur man ska spela. Min förhoppning är att vi tillsammans ska spela en underhållande teknisk, kreativ och modern fotboll med kontroll och fart. Hjärtligt Välkommen Peter och nu jobbar föreningen hårt med en bra stab upptill Peter, det arbetet är långt gånget och presentationer kommer efterhand som saker och ting är helt klart. I år landar VI nog på en andra plats i division 1 (vilket är mycket bra), 2019 är förhoppningen att Peter med sina kollegor skall ta detta lag med dess individer till nya nivåer kunskapsmässigt. Peter, med sina kollegor, kommer redan under november 2018 att hålla i en hel del träningar i byggande syfte inför 2019. 


PS. Läs mer i morgondagens Hallandsposten, eller nättidningen ikväll.


// Administrationen