Vinst för herr

IS Halmia - Hittarps IK 2-1 (1-0)
Mål: Isak Petersson, Zemri Callaku


En mycket viktig seger för att fortsatt ha häng på kvalplatsen till division 1, dvs andra platsen i serien. Skall väldigt mycket till för att Lindome skall tappa detta, trots att dom möter oss på Örjans Vall!! 29 september.

En mycket rättvis hemmaseger idag där ISH styr mer eller mindre hela matchen. Hittarp var ändå ett formstarkt lag innan vårt möte idag, obesegrade efter uppehållet och fem raka vinster. ISH tar tag i taktpinnen direkt och har det större bollinnehavet utan för den skull skapa klara målchanser (svårt också med tanke planunderlaget att få till det där lilla extra). Men man kände att det närmade sig ett hemmamål och i 26e minuten rullar ISH upp Hittarp och Michael "Mike" Babier chippar vidare bollen till framrusande Isak som dunkar in 1-0. Rättvis hemmaledning i paus och frusterande bortaspelare går ut till pausvila.

Andra halvlek fortsätter med liknande utseende som första men i andra skapar ISH fler klara målchanser, Hittarp öppnar upp sig lite mer också för dom måste ju framåt. Publiken vill rättvist ha till sig 2-0 men det dröjer till 85e minuten, hemma mot Varbergs GIF körde Zemri/Marcus en läcker "hörnvariant" och den kopierade dom idag men med Zemri som trixare och avslutare denna gång - snyggt, kyligt och mycket rättvist. Hittarp fick en reduceringsmål i 93 minuten, sista övertidsminuten spelade ISH av snyggt.

Melker Petrelius (född -98) startade sin första division 2 match idag och spelade samtliga 94 minuter på ett godkänt vis, kul att fortsätta med egenfotstrat som håller för nivån. Emil Håkansson gjorde comeback sista 5 minuterna idag efter sin fotfraktur i maj, bra jobbat Emil. Så trots Hallsös avstängning och Baggners ögonskada kan vi ändå formera ett starkt division 2 lag som vinner på ett kontrollerande vis.

Snygg publiksiffra trots Halmstad Arena, mycket tack vare Halmifemman pristagare och en supporterbuss från Hittarp. Några Halmia-fans hade varit på Örjans Vall först, några av dessa kom till Halmstad Arena men några åkte hem - VI förstår = ÖRJANS VALL ÄR VÅR FINA OCH STOLTA HEMMAARENA OCH SKALL SÅ FÖRBLI!!!

Publik: 418

Halva potten: 5842

POÄNGLIGAN
3: Viktor Jarälv
2: Zemri Callaku
1: Vuk Lugonijc


// Administrationen