Vinst för dam

Eskilsminne IF - IS Halmia 2-5 (2-2)
Mål: Matilda Olsson 2, Lina Eriksson, Evelina Persson, självmål.

Referat från Eskilsminnes hemsida;

Eskilsminne IF:s damer börjar alltmer dras in i den absoluta bottenstriden med endast fyra matcher kvar. Lördagens hemmaförlust mot IS Halmia med 2-5 (2-2) innebar att laget nu bildligt talat spelar med kniven på strupen. Tränaren Ashkan ”Ashe” Esfandi säger att han tar sitt ansvar i denna svåra situation och nu gäller bara hårt arbete och att alla går ut och gör sitt i de kommande matcherna.
Matchen mot Halmia inleddes positivt men mitt i Eskils satsning mot ett ledningsmål kom 0-1 i den 26 minuten. - Ett helt ologiskt mål, menar 2Ashe”.
 0-2 mot i den 36 minuten men trots underläget så lät sig inte Eskilstjejerna slås ner. Man jobbade sig åter in i matchen i och i halvlekens sista minut såg man till att fixa en kvittering.
 Först kunde Emma Petrovic göra 1-2 efter passning från Jasmine Hansen och sekunderna senare ordnade Jasmine Hansen själv 2-2. - Vi sa i paus att vi skulle ut och köra på likadant i andra halvlek med samma inställning. Men tyvärr så orkade vi inte. Dessutom fick de två otroligt enkla mål. I 67 minuten sköt de från 40 meter och bollen slog i ribban. Returen fick vi inte undan utan de gjorde mål. 2-4 var också en retur från ribbkrysset som de fick slå in i 72 min, säger ”Ashe”.
Slutresultat 2-5 fastställdes i den 75 min. - Det är egentligen inget snack. De var det bättre laget. Bättre passningsspel och de utnyttjade chanserna, säger han.POÄNGLIGAN
3: Gresa Berisha 
2: Evelina Persson
1: Matilde Abrahamsson

PS. Nu ligger VI två i tabellen, vilken är oerhört strongt, och kommande helg kommer dom klara seriesegrarna Borgeby till oss för match - inspirerande!!


// Administrationen