Förlust för herr

IS Halmia - FC Rosengård 1-2 (0-2)
Mål: Vuk Lugonijc


En oerhört tung, onödig och orättvis förlust som matchen gestaltade sig på blöta Örjans Vall denna kväll.

Den stora frågan direkt efter slutsignal var - hur kunde huvuddomaren endast lägga till 5 minuter!!??  Detta dessutom när ISH hade sitt allra största tryck och Rosengård gick på knäna, hur var det möjligt med tanke på Rosengårds oerhörda maskande under andra halvlek (endast bortamålvakten "tog" ju 5 minuter vid en situation)!!?? Trist att sådant skall löna sig...ja, ja - vi skall inte skylla på det men mer än märklig matte där. 

ISH började matchen klart bäst, tryckte tillbaka Rosengård och skapade flera bra möjligheter men slarv och nonchalans vid avgörande moment nollade hemmalaget där. Istället gör Rosengård 0-1 efter hörna och retur där bollen ändrar riktning och ställer Malte, dock passivt i hemmaförsvaret vid andra bollen (vad var det uppoffrande blocket vid avslutet??). Innan hemmalaget hann hämta sig så kontrade Rosengård retfullt enkelt in 0-2 och kraftig ridå/chock hos alla på Örjans Vall där, det var längesedan vårt lag släppte in två mål i en och samma match - det finns inga lätta matcher och varje situation betyder mycket för att inte säg allt OM man vill åt kvalplats!!

Förutom denna korta tunga period så är det ett oerhört stort bollinnehav för ISH matchen igenom och det var länge sedan man sett det kraftfulla övertaget inklusive en massa klara målchanser och bara mäkta med ett mål som blir förlust, ett mål som kom till efter "hundra" inlägg där till slut Vuk vackert nickade in Fermans inlägg.

Nu blir det nog svårt att knipa andra platsen men chansen finns såklart fortfarande men nu måste vi förlita oss på att andra resultat i serien går till vår fördel, sju förluster är normalt ett par för mycket för att nå en kvalplats på denna nivån. 


230 personer på plats när VI ligger i toppen - tack för stödet :-(( 


POÄNGLIGAN
3: Viktor Jarälv
2: Vuk Lugonijc
1: Marcus Jönsson / Zemri Callaku

Halva potten: 5452


// Administrationen