Vinst för herr

Ullared IK - IS Halmia 1-5 (1-2)
Mål: Michael Baggner 2, Isak Pettersson 2, Vuk Lugonijc.


En mycket svår bortamatch mot krigande Ullared där vi dessutom har ett mindre bra facit på deras hemmaplan Hedevi. En fin plan presenterades, något vi inte är bortskämda med inom Halmstad Kommun...regnet öste ner i 55 av dom 90 matchminuterna, dock bara vatten och inget som skall påverka om planen håller vilket den absolut gjorde (den tål mycket vatten men det gör definitivt inte planerna i Halmstad trots lång torka...). 
Hamia tar tag i taktpinnen och bollinnehavet efter den något tveksamma inledningen. I matchminut 9 stötter Vuk in 0-1 efter ett fint anfall där Isak slutligen assisterar. Något snöpligt och oväntat, men snygg kontring och anfall utav hemmalaget, blev det kvitterat i matchminut 24. Straff efter hands i minut 31 och Baggner stegar fram (som också "orsakade" straffen) och bredsidar in rättvist in 1-2.

Bra ISH-kontroll under första men än bättre i andra. 1-3 genom Isak efter fint anfall och kombinationer sista 25 meterna (Zemri/Marcus/Vuk) och Baggner (kallad Bagge) är mycket kylig i avslutande fas och assiterar Isak till hans mål i öppen kasse. 1-4 av Bagge efter ännu ett långt och konstruktivt anfall utav ISH där Macke (Marcus) assisterar. Sista ISH-målet försegås utav Isak, efter "frispelning", som hakas upp i ett friläge - Isak får ta straffen själv och sätter sin andra kasse idag lika säkert som Bagge.

HELA laget förtjänar stort beröm, kollektivet fungerar riktigt bra och detta kan absolut bli en viktig detalj i slutspurten på en division 1 plats.

Dessutom trevligt att staben gav oss tre debutanter idag i form av Alexander Wallgren (född -99 från Akademin), Johan Sjögren (född -98 från Akademin) och Filip Milosavljevic (född -97 från Getinge och tidigare i akademin samt HBK), samtliga kom in sista 10-15 minuterna.
  

POÄNGLIGAN
3: Michael Baggner
2: Isak Pettersson
1: Marcus Jönsson


PS. Nästa match är på hemmaplan torsdag 30 Augusti kl.19.00 (ändrad från ursprung) på Örjans Vall mot FC Rosengård - Hjärtligt Välkomna!!


// Administrationen