Storförlust för dam

Dösjöbro IF - IS Halmia 5-1 (2-0)
Mål: Alva Hed


Kopierat från Dösjöbros hemsida;
Halmia spelar med organiserad hög press och lämnade inte utrymme för DIFs vanliga spel från egen planhalva. Istället fanns ytor på andra ställen av planen och detta utnyttjade hemmatjejerna på ett alldeles utmärkt sätt matchen igenom med rakare spel och längre passningar. Första läget fick Julia L, efter fint förspel av Malin på högerkanten och nickpassning av Julia J, men avslutet gick utanför. Bea hade ett långskott när målvakten var långt ute, men även den bollen gick utanför. 1-0 kom efter ett fint anfall längs vänsterkanten i den 20e minuten. Sacha spelade Freja, som passade vidare fram till Julia L. Julia hittade Bea i djupet, via Freja fick Bea tillbaka bollen och spelade in i mitten till Melina som löpt sig fri och sköt in bollen förbi målvakten. 2-0 kom efter att Melina stal bollen från en mitback och spelade tillbaka till Julia J, som passade snett fram till Julia L. I kamp med målvakten satte Julia dit 2-0. DIF hade ytterligare fina lägen innan paus. Farligast blev det i samband med hörnor, Melina hade en boll som slogs bort på mållinjen och Madde en farlig nick som målvakten räddade. En riktigt fin första halvlek av DIF som inte släppte till några målchanser alls. Det enda halvläget ordnade Cornelia upp med uppoffrande spel. 

Efter mindre än en minut i den andra halvleken lurade Bea en motståndare och fångade upp en utspark. Hon spelade ut till Malin som fintade förbi en försvarare, tog sig ner till linjen och spelade hårt över till Julia L som slog in 3-0 vid den bortre stolpen. Därefter följde Halmias bästa period i matchen och laget skapade två bra lägen innan 3-1 kom. Först en nick i insidan av stolpen och sedan ett skott i burgaveln i samband med en högerhörna. Det var också på en högerhörna som 3-1 kom. DIF-försvaret nickade undan, men en Halmiaspelare fångade upp och sköt snyggt in bollen upp mot det vänstra krysset. DIF gjorde flera byten och fick ny energi och kom tillbaka in i matchen. Med kvarten kvar avgjordes matchen när Nicole gjorde 4-1. Ida spelade i mitten till Nicole, som spelade ut till Freja. Freja tog sig runt på vänsterkanten och spelade in till Nicole som snyggt lirkade in bollen vid den främre stolpen. Även 5-1 var riktigt snyggt. Martina bröt en passning på högerkanten. Via Ida och Bea fick hon tillbaka bollen igen och löpte ner mot hörnflaggan och fick på ett hårt inspel till bakre stolpen där Julia L stormade fram och sköt in sitt tredje mål för kvällen - och sjunde på de tre matcherna efter sommaren.POÄNGLIGAN
3: Matilde Abrahamsson
2: Evelina Persson
1: Alva Hed


// Administrationen