Förlust för herr

IFK Malmö - IS Halmia 1-0 (0-0)

Vi väljer idag att kopiera IFK Malmös referat om matchen;


IFK Malmö bidrog med sitt till stans pågående festival. ”Di gule” vann nämligen det viktiga toppmötet med IS Halmia i division 2 Västra Götaland. Segersiffrorna skrevs till 1-0 (0-0). 
Stor matchvinnare för hemmalaget blev sommarens nyförvärv från Kristianstad FC, Almir Taletovic, som i 74:e minuten höll sig påpassligt framme på en målvaktsretur sedan Sami Güngör frestat gästernas målvakt Malte Påhlsson med ett skott.
Segern var av stor vikt för IFK som därmed befäste sin andraplats och distanserade de jagande topplagen. I nuläget är ”gulingarna” sex poäng före Halmia. Som emellertid inta ska räknas bort helt ur toppstriden. Det återstår tio omgångar och 30 poäng att spela om. Så fortfarande kan mycket hända.
Hallänningarna inledde bäst i båda halvlekarna som fick ett snarlikt förlopp där IFK Malmö tog över efter hand. Före pausvilan var gästerna närmast med en ribbträff.
– Halmia är som sagt ett av seriens bästa lag så jag är mycket nöjd med segern, kommenterade IFK-tränaren Nils Erik ”Nisse Bagare” Persson på väg i bilen tillsammans med sin högra hand Ola Severin till lördagens sommarfest nere på byakrogen i Skivarp.
Om Halmia hade matchens bästa möjlighet till nätkänning innan Taletovis segermål saknade inte Malmökamraterna chanser därefter. Men hallänningarnas målvakt Malte Påhlsson visade sig vara svår att överlista. Han tillhörde en av gästernas bästa aktörer.
I nästa omgång möter ”di gule” Lindome på främmande mark i en renodlad seriefinal.

IFK Malmö – IS Halmia 1-0 (0-0)
Arena: Malmö Stadion.
Publik: 170 (110 betalande).
Domare: Christer Hallén, Alingsås, Marcus Liljedal, Borås, Teddy Dahlin, Borås.
Mål: 1-0 (74) Almir Taletovic (målvaktsretur).

IS Halmia: 1. Malte Påhlsson (lk) – 3. Viktor Jarälv, 6. Ola Lindh, 7. Isak Petersson, 8. Marcus Jönsson (gult kort), 10. Erik Ferman, 11. Ardian Berisha, 14. Rasmus Bengtsson, 17. Vuk Lugonjic, 21. Zemri Callaku, 23. Mikael Mocevic Baggner. Ersättare: 15. Michael Babier (Rasmus Bengtsson 82), 19. Melker Petrelius (Mikael Mocevic Baggner 87), 12. Peter Kwame Konadu, 22. Filip Milosavljevic, 25. Noel Törnqvist (målvakt). 

Byten
(82) Michael Babier in, Rasmus Bengtsson ut
(87) Melker Petrelius in, Mikael Mocevic Baggner ut

MATCHENS LIRARE (enligt hemmalaget)
IFK Malmö: Raslan Al Kurdi.
IS Halmia: Malte Påhlsson.

Speltid, första halvlek: 45.02.
Speltid, andra halvlek: 47.07.POÄNGLIGAN 
3: Erik Ferman
2: Ola Lindh
1: Zemri Callaku / Viktor Jarälv


// Administrationen