Vinst för dam

DM-semifinal
IS Halmia - IF Böljan 1-0 (0-0)
Mål: Matilda Olsson 75 min


Damerna studsade tillbaka på rätt spår igen efter den något mediokra insatsen mot Karlskrona senast.

Det var piggare ben och huvuden från start plus bättre aggressivitet mot elitettanlaget IF Böljan. Halmia styr händelsena på plan men skapar inte några direkt klara målchanser, men defensiven är bra så 0-0 står sig. Bästa chansen i första halvlek skaffar sig Matilda på en djupledsboll där hon rundar målvakten för att därefter passa in bollen...men en uppoffrande löpning och block från Böljanförsvarare förhindrar det rättvisande ledningsmålet.

Andra börjar som första slutar, Halmia fortsätter styra och tränarstaben gjorde ett par byten i paus. Till slut så rinner vår skyttedrottning Matilda igenom och bredsidar behärskat in ledningsbollen i ett friläge med Böljans målvakt - hemmajubel!!
Efter detta blir Böljan lite mer aggressiva och tillätts att styra matchen lite, ett skott i kryssribban är vad som koms ut utav detta. Sedan tar ISH tag i taktpinnen igen och kontrollerar händelserna. Hemmalaget var klart närmare 2-0 än 1-1, Emmy borde fått en straff med sig-Matilda ytterligare ett kanonläge men tappade balansen lite (straff där också kanske)-Moa bredsida bollen mot mål i bra läge men försvarare räddade på mållinjen.   


Riktigt kul med DM-final på hemmaplan någonstans skarven augusti-september och där får mäta våra krafter och kunskaper gentemot topplaget i Elitettan-laget Kungsbacka DFF. I och med segern mot Böljan så är en plats i Svenska Cupen 2019 garanterad.


// Administrationen