Vinst för herr

Sävedalens IF - IS Halmia 0-2 (0-0)
Mål: Isak Pettersson, Marcus JönssonVi väljer denna gång att kopiera Sävedalens text och tankar om matchen som Vi tycker överensstämmer väl med våran bild utav matchen;

Höstsäsongen är igång och den startade tyvärr med en förlust mot ett duktigt Halmia. Det var en bra fotbollsmatch och sett över det hela var hallänningarna det något bättre laget så förlusten är inget att säga något om. Matchen spelades på Lemmingvallens fantastiskt fina gräsmatta. Det råder vattningsförbud i Partille så underlaget på Vallhamra IP var för torrt och måste spara.
 
Halmia tog initiativet i den förrädiska medvinden i första halvlek. De förde spelet utan att skapa några riktigt farliga målchanser och Sävedalen försvarade sig framgångsrikt och stack upp in några giftiga anfall. Bland annat hade Robin Alnäs ett gyllene målläge.
 -      Vi gör en klockren första halvlek och spelade som vi ville och visste att det skulle bli svårt i motvinden, säger Sebastian Chitsaz.
 
Andra halvlek började med en jättechans för Daniel Garcia Olsson men skottet smet utanför. I stället tog Halmia ledningen. Jocke Rundström lyckades inte hålla ett knallhårt skott och returen slogs in. Det kändes lite tungt efter en första halvlek där Sävedalen varit pressat men ändå galant hållit nollan.
 Med tjugo minuter kvar lyfte Sävedalen upp spelet och tog över och hade också en jättechans men bolluslingen studsade på mattans enda hål och hoppade över benet på en fri och framrusande Fredrik Alnäs och det bidde inget av det hela.
 
Då kommer nästa kalldusch. Ett helt otagbart långskott i vänstra krysset från Marcus Jönsson, ett enormt mål från 30 meter. Otagbart för Jocke i målet.
 -      Båda deras mål berodde på att vi inte kom upp i press. Vi visste att de var duktiga på att skjuta och gav dem lite för mycket utrymme, säger Chitsaz.
-      Alla lag kommer att tappa poäng i toppen. Vi ska samla så många poäng som vi kan och hoppas att det räcker till avancemang, säger Sävedalenssansade tränare.
 
Notabelt (fr Sävedalens sida om ISH, domarna och Lindome);
Sävedalen hade inte riktigt den vanliga kontrollen på matchen som de brukar ha. Mycket beroende på Halmias aggressiva presspel.
Halmias lag var väldigt välorganiserat och mittfältarna var ruskigt bra på att vinna tillbaka bollen.
Halmia har nu sex raka segrar och fem raka nollor. Imponerande och de är nog seriens bästa lag för närvarande.
Anmärkningsvärt var att två av domarna, bland annat huvuddomaren kom från Halmstad. Den tredje från Båstad. Hur tänker fotbollsförbundet där.
Halmia vann rättvist och ledde med 2-0 och Sävedalen tryckte på med en kvart kvar. I det läget inträffade tre situationer som i alla fall jag tycker var mycket tveksamma.
Halmias målvakt var utanför straffområdet och stoppade bollen med handen när en fri Rasmus Tengfjord var på väg igenom. Det är rött kort i det läget men domaren visade bara gult. Hmpf…
Rasmus Tengfjord gjorde ett snyggt mål men domaren ansåg att Andreas Ekblad gått in för bryskt i momentet innan. Hmpf….
Anton Nilsson på väg igenom men stoppades bakifrån.  Inget rött där heller. Hmpf…
Lindome verkar vara i toppform - dunkade till Prespa Birlik med 8-0 på bortaplan, vad hade Prespa för lag...fortfarande semester eller!?POÄNGLIGAN (svårt idag - många bra och laget som helhet grymt, inkl hela bänken)
3: Adrian Hallsö / Michael Babier
2: Zemri Callaku / Marcus Jönsson / Michael Baggner
(vårt väl fungerande mittfält där Zemri var outstanding fram till hans varning i 40e)
1: Vuk Lugonjic


PS. Nästa bortamatch lördag 11 augusti går det en supporterbuss till Malmö, inkl ett studiebesök hos Malmö FF´s museum, i mötet mot IFK Malmö på Malmö Stadion. Vid intresse kontakta Lasse Floren (073-5374570) eller Bo Tagestam (073-3224862) snarast. 


// Administrationen