Vinst för herr

KSF Prespa Birlik - IS Halmia 0-1 (0-0)
Mål: Michael Baggner


En tråkigt avslut för hemmalaget men lika fantstiskt för vårt kära ISH och otroligt rättvist sett till hur matchbilden varit i 94 minuter.

Det var redan från start mycket ISH då helt klart Prespa visade stor respekt för ISH genom att backa hem direkt vid matchstart. Halmia spelar kontrollerat direkt men har lite svårt sista 20 meterna att komma igenom och skapa bra målchanser. Men efter ett tag börjar det öppna upp sig lite och ISH skapar bra lägen både genom spel och fasta situationer - på en kort hörna kombinerar Ferman-Jönsson och Jönsson slår en bollen centralt till Lugonijc som skarvar bollen precis utanför stolpen och Prespas keeper var helt ställd här, på en snygg frispark utav Ferman så nickar Hallsö i stolpen varpå Pettersson dunkar returen på målvakten varpå Hallsö får retur två men bollen går över. I spelet kommer vi ofta runt på vänsterkanten genom pigga Maatouk men några riktigt vassa lägen blir det inte men frisparkar och hörnor fick han med sig. Bästa läget i spelet får Lugonijc efter ännu ett fint ISH-anfall och denna gången centralt, svår passning till sig som han grymt suger in och vänder upp och bort Prespa men i friläget mot keepern därefter går bollen precis utanför stolpen.

Andra halvlek fortsätter som första men med ännu mer ISH-dominans och chanser finnes verkligen. Runt minut 70 börjar ISH-dominansen att avta lite och matchen öppnar upp sig och Prespa fick mer att säg till om genom bl a två vassa omställningar där Malte fick göra sig stor. Två byten från staben och Odera plus Emmanuel in, nu blev det fart och ISH igen. Men ISH-fansen på läktaren börjar ge upp hoppet i alla missade chanser när ISH går till ett sista anfall i full kraft, Vuk på väg igenom och får frispark med sig från 17 meter....Ferman-Jönsson-Baggner dividerar kring vem som skall ta frisparken och det blir Bagge....Bagge hänger dit den distinkt och vild ISH-glädje, sedan avspark och domaren blåser av - thank you dear god!!

Nu får truppen välförtjänt vila och en mycket spännande höst väntar laget och fansen.


Poängligan
3: Erik Ferman
2: Adrian Hallsö
1: Hassan Maatouk// Administrationen