Helgens matcher

DAM
IS Halmia - Färjestadens GoIF
Lördag 16 juni kl.15.00 (Tuvasvallen, Trönninge)


Efter två förluster i seriespelet, trots bra spel, så var det skönt att besegra grannen HBK i det historiska derbyt i DM-kvartsfinalen.
Färjestaden har gått bra i år och parkerar idag två platser före oss i tabellen med två poäng fler än oss efter 9 omgångar, senast besegrade dom Eskilsminne stort med 6-1 på hemmaplan.
Idag förlägger vi en av våra fyra hemmamatcher under del 1 på seriespelet hos våra kära samarbetspartners Trönninge IF, alltså vid idylliska och fina Tuvasvallen i Trönninge. Vi har under del 1 endast fyra hemmamatcher bl a pga Pingis-VM och Laxaspelen, tyvärr bara två matcher på VÅR riktiga hemmaplan plan 1 på Halmstad Arena och detta pga ej spelbar plan i premiären (konstgräs då) och nu stängda planer pga torka (därav flytt till Trönninge). MEN då har vi ju hela sju hemmamatcher under del 2 av serien när allt skall avgöras, bör vara en klar fördel.
Alla spelare är tillgängliga i truppen förutom korsbandsskadade Cornelia.


HERR
BK Olympic - IS Halmia
Lördag 16 juni kl.14.00 (Lindängens IP)


Vårar herrar åkte ju ju på en mindre smickrande förlust mot division 4 laget Åsa IF i onsdags, inte nog med det utan laget åkte också på skador och skavanker - "allt som inte dödar härdar" sägs det, revanschsugna pojkar till morgondagens seriematch. Ola Lindh och Joe Sise är indisponibla till morgondagens bortamatch, ett par till är tveksamma till start och om dessa kan eller inte avgörs nog inte för ens på matchdagen och kanske t o m matchvärmningen. Fyra matcher kvar (2 borta och 2 hemma) före två veckors sommarledighet och här krävs nog minst nio päng för att ha häng på toppen inför del 2 på seriespelet. 
BK Olympic parkerar två platser och två poäng efter oss idag i seriespelet, senast vände dom underläge borta mot Högaborg till en 2-1 seger.


AKADEMIN
HÅFF - IS Halmia
Lördag 16 juni kl.14.00 (Hebergs IP)


Akademin tog äntligen sin efterlängtade och välförtjänta seger senast på bortaplan i derbyt mot FC Astrio. I morgon väntar sammanslagningen Heberg/Årstad på bortaplan, ett lag som åkte ur division 4 ifjol och har i år skrapat ihop fem poäng fler än oss såhär långt, detta är en match akademin bör vinna för att få häng på lagen ovanför.


// Administrationen