DM resultat

DAM
Halmstad BK - IS Halmia 3-4 (1-2)
Mål: Matilde A, Evelina P, Emmy Z (straff), Fanny K R


Halmia drog det längsta strået i den historiska matchen tillika DM-kvartsfinal, kanske inte ett helt rättvist resultat men vi tackar och tar emot. En mycket omdiskuterad situation i 61a minuten kanske avgör matchen till Halmias fördel, straff ISH-utvisning på HBK mittback-straffen i mål-en spelare mer i 30 min, vi förstår HBK´s frustration här. I övrigt började ISH matchen bäst och tar ledningen tidigt genom Matilde efter laget vunnit bollen högt i sin press. Fast bud på 2-0 tillika 3-1 efter HBK´s kvittering och vårt 2-1, Matilde&Matilda firade stora triumfer framåt.
I andra startar HBK (ligger trea i division 2) bäst och trycker in 2-2, sedan är det mycket kamp och lite spel men ändå mycket mål inför storpublik, ca 400 personer (KUL!). Halmias tränarstab snurrade friskt på sina 16 spelare efter första halvlek och "spelet" blev lite därefter - damlaget är i semifinal och den spelas troligtvis i slutet på juli. 


HERR
Åsa IF - IS Halmia 2-1 (1-1)
Mål: Marcus J


En match vi defintivt bör vinna trots underprestering utav många Halmia-spelare, där rök chansen till Svenska Cupen 2019 - mer än så skriver vi inte om denna missräkning utan säger grattis till Åsa IF (ligger trea i division 4) för väl genomförd match och avancemang.


// Administrationen