Historiskt derby för dam

Halmstad BK Dam - IS Halmia Dam (DM-kvartsfinal)
Onsdag 13 Juni kl.19.00 (Örjans Vall C-plan)

Kvällens match är historisk och den första i sin linda någonsin.
ISH har ju funnits i många år, varit opå hög nivå i många av dessa och fostrat många duktiga spelare genom åren där en hel del spelat och spelar på högsta nivå nationellt. 
HBK har inte funnits så många år men har marscherat snabbt upp i divisionerna under kort tid vilket är imponerande, lika imponerande är att dom även lyckats bygga upp en hel del på flicksidan. Flera f.d Halmiaspelare har gått till eller igenom HBK efter sin tid i ISH, idag finner vi ex Arbonora Robeli och Emma Nielsen i HBK.

ISH har efterhand fått tillbaka sina spelare i träning och idag blir t o m vår duktiga tränarstab tvungna att ställa över spelare pga att maximalt antal spelare i distriktspel är 16 st, angenäma bekymmer för staben. Matilde Abrahamsson är tillbaka efter sin revbensskada vilket är positivt för laget.

Så här säger huvudtränaren Mohamed ang kvällens DM-match;
- De är första gången i år vi får ställa över spelare pga att vi nästan har alla tillgängliga (Cornelia korsbandsskadad). Med två förluster i ryggen är vi oerhört revanschsugna. Vi fortsätter att jobba med vår spelidé och arbetssätt offensivt som defensivt och hoppas att det plus vår träningsmängd skall bli utslagsgivande ikväll. Skall bli riktigt kul med ett historiskt derby.


Hjärtligt Välkomna till Örjans Valls C-plan alla Halmianer för att stötta våra ambitiösa tjejer tillika talangfulla lag!!


// Administrationen