Förlust för herr

Lindome GoIF - IS Halmia 2-1 (0-1)
Mål: Vuk


Lindome är utan tvekan det bästa laget vi mött hittills i serien i år, ett spelande lag med tydliga riktlinjer som dom jobbat med under flera år. I inledningen på matchen så fick ISH inrikta sig på lågt försvarsspel, om det var meningen eller ej låter vi vara osagt. Trots stort bollinnehav här för Lindome så har dom bara en kvalificerad målchans när dom kommer runt på vår högersida och spelar "snett inåt bakåt" men avslutaren missar målet i mycket bra läge. I övrigt några fasta situationer och distansskott som inte blir farligt.
Efter detta börjar ISH komma in i matchen och äga lite boll och styra händelserna på plan, efter en dubbelhörna (två hörnor i rad) så skallade Vuk mycket snyggt in 0-1 till iSH efter en lika fint slagen hörna utav Zemri - detta var skönt för alla Halmianer men inte rättvist som matchen hade sett ut fram till dess. Men härefter jämnar matchbilden ut sig och ISH har dom bättre chanserna här innan paus, Baggner och Isak har två bra lägen att trycka in 0-2 men paus och 0-1.
Första 15 minuterna på första är relativt jämna men sedan är vi inte riktigt med i en snabb omställning utav Lindome, 1-1 i öppet mål i 65 min. Därefter blir det mer och mer Lindome och våra pojkar får springa mycket, vilket dom även fick göra stora delar utav första halvlek. Dock så är det ISH som har dom bättre målchanserna även här när laget får tiill ett bra passnings och anfallsspel, Marcus nick på hörna-Vuk bra läge rättvänd i straffområdet-Sabo distansskott i bra läge från 20 meter rakt framför mål och ett par goa möjligheter till där inte riktigt tekniken är med oss i avgörande lägen. Men sista 10-15 min blir det alldelses för mycket Lindome och med det bollinnehavet hos ett skickligt lag tillsammans med ett ISH som sprungit väldigt mycket i den nästan 30-gradiga värmen på konstgräs (hur långt sprang våra tre mittfältare tillsammans idag!?)....till slut så blir det hål i det 10-manna försvaret hos ISH och man orkar inte jobba igenom allt riktigt fullt ut - återigen, likt i onsdags, åker vi på ett försmädligt övertidsmål som blir förlust 1-2. Och strax efter detta åker Rasmus Bengtsson på ett rött kort pga vårdslöst spel, för mycket frustration i våra unga spelares kroppar efter 1-2 för att få ut något av den korta speltid som var kvar.  

Vi var defintivt värda en poäng men skulle något lag vinna denna match så var det Lindome, det måste man vara ärlig och säg. Detta var nog årets svåraste bortamatch. Att inte Ferman kunde vara med var ett avbräck för oss likt att Sabo ej kunde spela mer än dom sista 30 min pga lite känningar - dessa avbräck 
var nog lite negativa för laget, likt för få avbytare pga sena återbud viket vi få se över till kommande match. Bara att spotta i nävarna och ta nya tag - nog fanken måste väl även "fru fortuna" (läs tur) komma till ISH snart, nästa match redan på nationaldagen hemma kl.13.00 mot Assyriska BK. 

Poängligan
3: Zemri Callaku 
2: Vuk Lugonijc 
1: Ola Lindh 


// Administrationen