Tung förlust i cupen

IS Halmia - Eskilsminne IF 0-1 (0-0)

Eskilsminne gör sitt segermål på sin första kvalificerade målchans i matchminut 91, minuten innan missar tyvärr Ronny ett friläge (eller målvakt räddar) - inte rättvist och surt är bara förnamnet. ISH har klart störst bollinnehav, spelar bäst fotboll och har 5-2 fördel i kvalificerade målchanser (Hassan, Vuk x 3, Ronny). Eskilsminnes andra målchans är efter deras 1-0 när ISH trycker fram allt men då räddar Malte. Enligt ett spelbolag som följde matchen så var det 57-43 fördel ISH i bollinnehav i första, bollinnehavet för ISH i andra var klart större.

Surt, som sagt, att åka ur när vi var förtjänta utav avancemang MEN det positiva är att laget visar fortsatt riktigt fin form som dessutom är stigande - lovar gott inför kommande viktigare seriematcher. 

Planbäst var Viktor Jarälv tillsammans med Eskilsminnes målvakt, hemmalagets trio Zemri-Marcus-Adrian skall också framhållas.

I övrigt väljer vi att kopiea in Eskilsminnes text om matchen, läs nedan;
I den 90:e minuten kunde Eskilsminne IF:s herrar avgöra onsdagskvällens bortamatch i Svenska cupen mot Division 2-laget IS Halmia. Stor matchhjälte blev höger yttermittfältare Jesper Lundborg.

Att cupdrabbningen mot ett formstarkt Halmia skulle bli en jobbig tillställning var Eskilstränaren Martin Pringle införstådd med. Men att man skulle möta ett så bra hemmalag var ändå lite av en överraskning.

- Halmia är faktiskt mycket bättre än i fjol när vi spelade i samma serie. Dessutom är man ju inne i en mycket bra trend med segrar. Senast tvålade man till Hittarp med 3-0 på bortaplan så det var ett bra lag vi mötte, berättar Martin.

- Matchen kunde faktiskt gått hur som helst. Vi fick kämpa rejält och alla spelarna gjorde en stark arbetsinsats. Vi hade ett antal chanser genom Oliver Åkerman, Emil Åberg och Jesper Lundborg men vår målvakt Emir Plakalo fick också göra en del riktigt vassa räddningar så det jämnade ut sig, konstaterar han.

Halmia hade sett över hela matchen mera bollinnehav än Eskils men det blev ändå gästerna som kunde triumfera till slut. I 90 minuten slog Filip Ottosson en perfekt djupledsboll till Jesper Lundborg som var lugnet själv när han satte bollen i nät.

- Halmia lyfte upp allt de hade de sista minuterna men vi höll undan och nu har vi ju alla chanser att få möta ett riktigt storlag i nästa omgång. Jag ser fram emot cuplottningen, säger Martin.

Stora plus i dag till Emir i mål samt backlinjen med Jesper Larsson, Jonathan Olsson, Victor Wahlgren och Jonatan Persson.

- De blir bara tajtare och tajtare och det ser riktigt bra ut defensivt, säger Martin.

Men han vill också ge en rejäl eloge till Filip Lundeberg.

- Han har inte fått spela så många matcher på denna nivån men kunde gå in på det centrala mittfältet och göra 90 strålande minuter, berömmer Martin.

Text: Lasse MöllerPUBLIK: 201


// Administrationen IS Halmia