Vilken härlig Halmiakväll!!

IS Halmia - Eskilsminne DFF 2-0 (0-0)
Mål: Emmy Z, Nellie A


Ett mycket taggat och revanchsuget hemmalag beträde plan efter två tveksamma insatser. ISH vill börja spela lite längre från start för att komma förbi Eskilsminnes första höga press och jobba med sitt spel längre upp efter första bollen. Första pressen kom tjejerna förbi men hade sedan svårt med spelet. Planens beskaffenhet gjorde det inte lättare heller, lång torka och noll vatten från kommunen = som att springa på "betong", inte lätt för något utav lagen och dessutom krävande för fötter och kroppar. Eskilsminne var inte ofarliga och vår backlinje + Sara fick vara på alerten.
Efter paus får ISH bättre tag på matchens händelser, efter 70 minuter får Halmia straff och den sätter inhoppare Emmy Zetterberg säkert - förlösande jubel i hemmalaget. Resterande tid kontrollerar Halmia bra och hemmalagets fysik verkade bättre än bortalagets och Matilde utnyttjade ett missstag utav Eskilsminnes målvakt vilket var spiken i kistan och 2-0.
Det har varit lite tunt på bänken ett tag för dam men idag var det en stark trupp och pigga inhoppare.

Laget/Truppen
Sara
Alva H-Hanna-Fanny-Frida
 Moa-Matilde-Evelina
Lina-Matilda-Alva J
Avb: Emmy, Nellie, Marika, Alicia, Kaja, Linnea 

Poängligan
3: Sara J
2: Emmy Z
1: Nellie A


Hittarps IK - IS Halmia 0-3 (0-1)
Mål: Ronny S 2, Vuk L


Herrarna gör sin bästa 90 minutare i år, efter att Hittarp startat matchen något piggare så är det Halmia mer eller mindre hela första halvlek. Organiserat anfallsspel med kontroll och i högt tempo, efterhand kom också chanserna. Isak frispelad men mv-räddning, Bagge bra läge men dålig träff med vänstran, Ronny bra läge in från vänster men dålig bollträff, avslut från distans ett par gånger som blockas eller styrs till hörna...och idag var vi även farliga på fasta och mycket nära mål vid ett par tillfällen. Och så kommer då det förlösande målet (ur flera aspekter) och mycket rättvisa ledningsmålet (vilket även dom riktiga Hittarps-fansen intygade) genom Ronny Sabo efter ännu ett fint anfall där Zemri assisterar.
I andra halvlek startar Hittarp med hög aggresiv press och mycket coachning på alla håll...ISH reder ut detta relativt lugnt och kontrollerat. Sedan är det kul att se dom defensiva framstegen laget också gör (inte bara framåt, framåt) genom som i denna match "stänga butiken" på ett mycket kontrollet vis men ett stort och hårt arbete lades ner av alla och synkat till varandra. Efterhand tappar Hittarp udden och orken framåt och ISH börjar ta för sig igen offensivt, fint anfall före 2-0 där Zemri sticker i bollen till Marcus som avslutar men Hittarps keeper räddar till retur och där kommer Sabo igen och lobbnickar in det härliga 2-0 målet. Emellan vår tvåa och trea finns ytterligare bra läge för nu går Hittarp "all in", men pigga inhoppanade Vuk slår klassigt in 3-0 efter fin assist av Marcus. Sista 2-3 minuterna spelar ISH av mycket klokt och skickligt utan att Hiitarp kom åt bollen här. Dessutom kloka och pigga inhopp utav Oskar-Vuk-Melker.

Laget/Truppen
Malte
Erik-Adrian-Viktor-Rasmus
Ola-Marcus-Zemri
Isak-Michael-Ronny
Avb: Oskar, Vuk, Melker, Noel

Poängligan
3: Ronny S
2: Rasmus B
1: Erik F


IS Halmia U15 - Onsala BK 3-2 (2-0)
Mål: Lorent Kosumi 3


Efter många matcher med fint spel men inga vinster så fick våra duktiga och ambitiösa spelare (och ledare) i U15 äntligen sin rättmätiga seger, denna gång i DM mot duktiga Onsala (bra ungdomssida). Nu är vårt U15 lag i kvartsfnal i DM och dom tar sikte på final. Nästa runda i slutet på Juli som det ser ut nu.
 


// Administrationen