Förlust för herr

IS Halmia - IFK Malmö 0-2 (0-0)

Ännu en tung förlust inkasserad och matchbilderna påminner en del om varandra. Vi startar matcherna bäst och styr, får inte in bollen trots flera kvalificerade måchanser, åker på ett mål bakåt och därefter blir det syrebrist.

Inför denna match kändes det mesta rätt - bra träningsvecka, revanschlusta i laget och laddade spelare inför och under värmning.
Efter lite inledande ställningskrig (som det ofta blir) så tar Halmia tag i taktpinnen och styr matchen utan för den skull spela fantastiskt. Efter ett bra anfall frispelar Ronny Isak som bryter in från höger och kommer "fri" med målvakten men avslutet går precis utanför bortre stolpen, Vuk kunde fått passning också i öppet läge här. En stund senare får Vuk chansen 10 meter rakt framför IFK-målvakten efter ännu ett bra anfall via vår högersida, Isak piskar in bollen hårt och Vuk möter den på ett tillslag men bortakeepern gör en mirakulös räddning till hörna. Emil Håkansson har också ett riktigt bra läge strax före paus men IFK-målvakten är iväg igen.

Sedan kommer nog en matchavgörande händelse, Ola Lindh dra inom loppet av några minuter på sig två mindre bra gula vilket leder till rött kort efter knappt 30 minuter.....0-0 i paus med mersmak ISH förutom utvisningen.

Trots en man mindre så är ISH fortsatt det bättre laget utan att ligga på någon maxnivå. Efter 65 minuter bryter vi boll långt ner i banan och kontrar kvickt vilket friställer Ronny Sabo helt med bortakeepern, Rony chippar den till vänster om målvakten som är på bollen lite och bollen studsar sakta mot mål....men bolluslingen tar i stolpens insida och rensning bort utav IFK-back - suck.
Sedan börjar det väga över till Malmös fördel och våra pojkar ser trötta ut, i 80e minuten har deras målskytt bollen runt 16-meters linjen med flera hemmaspelare runt sig men likt förbenat kommer han till avslut och bollen går in i Maltes långa hörn - suck. Därfter är det inte mycket energi i hemmalaget och IFK Malmö gör också 2-0 i slutet på matchen.

Tre matcher, noll poäng, ett mål framåt och sju insläppta - tungt (och orättvist....) är bara förnamnet.


Matchens bästa spelare - IFK Malmös målvakt.

Matchvärd Eleiko utsåg bästa hemmaspelare - Rasmus Bengtsson.

Dagens startelva/trupp;
Malte
Isak-Adrian-Viktor-Rasmus
Erik-Ola-Marcus
Emil-Vuk-Ronny
Avb: Michael, Hassan, Oskar, Zemri, Noel (mv).

Dagens poängliga;
3: Rasmus Bengtsson
2: Adrian Hallsö
1: Marcus Jönsson// Administrationen