Omgång 3 - herr

Äntligen riktig hemmapremiär på Örjans Vall

Två mycket anrika föreningar mötes i morgon på den gröna fina mattan vid Örjans Vall. IFK Malmö bildades 1899 och har 13 allsvenska säsonger i sitt register mot vårt kära IS Halmia som bildades 1907 och har 11 allsvenska säsonger (den senaste 1979).

IFK Malmö har öppnat serien med en kryss (1-1 Rosengård) och en vinst (Högaborg 1-0), dvs fyra poäng efter två matcher.


Så här säger huvudtränaren Anders Wallin om inledningen känsla inför morgondagen;

Hur känns det inför gräspremiären mot IFK Malmö?
Det känns bra, äntligen gräs- och hemmapremiär på Örjans Vall, vi har lagt förra helgens besvikelsen bakom oss och har haft en bra träningsvecka med mycket fokus på avslut och göra mål.

Hur ser du på inledningen av säsongen?
Resultatmässigt en besvikelse såklart. I premiären mot Sävedalen kom vi inte upp i den nivå vi kan och vill, det var en jämn match men som tyvärr slutade med förlust. Senast mot Kvarnby spelade vi bra fotboll i 60 min, vi var mycket stabila bakåt och skapade mängder med kvalificerade målchanser framåt, bla. tre ramträffar men oskicklighet och tillfälligheter i avgörande lägen gjorde tyvärr att vi inte lyckades få hål på Kvarnby. Att Kvarnby lyckades göra mål på sitt första skott på mål i 71:a  min kom såklart som en kalldusch och vi blev tyvärr stressade av det, men nu tittar vi framåt och är förberedda och laddade för att göra en bra prestation imorgon.

Är alla tillgängliga i morgon?
Alla utom Joe Sise som fortfarande dras med ryggbesvär, men vi hoppas att han snart ska vara i spelbart skick igen.


HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till fina Örjans Vall lördag 21 april kl.16.00 för att stötta våra rödvita pojkar!!


// Administrationen