Utbildningsresa

I början på februari detta året var våra Halmiaspelare, som går på Sannarpsgymnasiet, på en studieresa till Wolfsburg i Tyskland tillsammans med just Sannarpsgymnasiet.
 

Alla Niu-fotboll elever (NIU = nationellt godkänd idrottsutbildning) var med, drygt 40 fotbollselever från Sannarpsgymnasiet.
 
Ett av syftena med studieresan var att få uppleva tysk fotboll på plats. Eleverna fick bland annat träna där träningen hölls av Wolfsburgs instruktörer. De fick se en match på Volkswagen Arena mellan VfL Wolfsburg och Stuttgart.

Tjejerna fick en match mot Wolfsburgs dams andralag på seniorsidan, vinst med 4-2.

Eleverna fick också ta en titt i Arenan där de var inne i omklädningsrum, mixade zonen, VIP-läktaren m.m samt fick de testa på en inmarsch med musik som spelarna gör innan match. Under dessa 5 intensiva dagar i staden Wolfsburg var de också på besök på Volkswagenfabriken. Vid full produktion tillverkas 4 000 bilar om dygnet.

Dom som var med från IS Halmia var; Alicia H, Matilda O, Matilde A, Moa J, Alva H, Fannie W, Nellie A, Hanna C, Sara J, Malte P, Zemri C och Timy K.

Detta var en mycket uppskattad resa har eleverna själva sagt då de fick en inblick hur det är i andra storklubbar ute i Europa - ett stort tack till Sannarpsgymnasiet och dess instruktörer för en fantastisk och minnesvärd resa för våra spelare och ledare.


// Administrationen