Förlust för herr

Kvarnby IK - IS Halmia 2-0 (0-0)

Dom två första matcherna i serien i år har givit oss noll poäng, ett mål framåt och fem insläppta - suck.
Vi trodde att vi var förbi fjolårets dåliga facit (för det har årets träningsmatcher visat oss) med för många lätta insläppta och dåligt bortafacit, men tydligen har laget en bit kvar.

Dagens första halvlek är egentligen nästan komplett - stabilt bakåt, bra anfallsspel och flera kvalificerade målchanser. Det enda negativa här = 0-0 i paus. Mycket stort bollinnehav fördel ISH och flertalet kvalificerade målchanser men Kvarnbys keeper storspelar. Ronny x 3 i form av Ferman inspel, Marcus instick och bra kombinationsspel utav laget gav Sabo tre kvalificerade avslutningslägen men hemmalagets ”vägg” är i vägen ständigt. Flertalet hörnor osade också bortaledning med bl a stolp och ribbträff. Som första halvlek såg ut idag så borde det definitivt varit en bortaledning på ett par bollar.

Andra halvlek startar ISH bra men sedan ser det ängsligt och oroligt ut, som i många träningsmatcher i år - en halvlek verkligen riktigt bra men den andre tveksam. Andra halvlek idag skapar vi bara en kvalificerad målchans efter ett av få bra anfall där, Emil avslutar men hemmakeeper räddar igen. I övrigt mycket ISH-offside och/eller ingen på plats när bollen väl kommer in framför Kvarnbys mål. Väldigt mycket boll i Halmias ägo men sista 20 meterna innan motståndarens mål under andra halvlek händer inte mycket som hotar Kvarnbys försvar. Mycket byten av spelare och formation gör det mesta rätt rörigt i matchens slutskede och ”spelet” där passar Kvarnby bättre än ISH.

Kvarnbys 1-0 är en kontring där deras unga innermittfältare avslutar med fel fot i mål. Samma person ordnar sedan en straff (hmmm) efter ännu en kontring utav Kvarnby, Malte läser rätt men det hjälper inte.
Kvarnby får idag verkligen ut max utav sin matchplan och dessutom mycket god hjälp utav fru fortuna (läs tur), bra målvaktsspel eller om man vill kalla det oskicklighet utav Halmias spelare.

Fem insläppta på inte ens fem kvalificerade målchanser mot oss under årets två första matcher känns mindre bra.

”Mardrömsinledning” utav vårt herrlag i årets seriespel och nu krävs det stor karaktär och moral utav ALLA inblandade för att få skutan på rätt köl igen och snarast!!


Dagens startelva/trupp;
Malte
Isak-Adrian-Viktor-Rasmus
Erik-Ola-Marcus
Ronny-Vuk-Emil
Avb: Oskar, Hassan, Michael, Zemri (alla blev idag inbytta)


Dagens poängliga;
3: Viktor Jarälv
2: Isak Pettersson
1: Emil Håkansson// Administrationen