Förlust i seriepremiären - herr

IS Halmia - Sävedalens IF 1-3 (1-1)
Mål: Ronny Sabo (min 34, lite av ett självmål)

Äntigen seriepremiär och lika äntligen lite sol och för perioden/bakgrunden många plusgrader, dessutom många förväntningar i luften (såklart) efter ännu en lång försäsong och mycket spekulationer. Fanns väl bara ett minus inför dagens match, spelplatsen...våran borg ÄR Örjans Vall och den är grymt viktig för oss, dagens spelplats var Halmstad Arena och konstgräs.

Avspark och matchen är igång mellan två tilltänkta topplag, matchen bedrivs i högt div 2 tempo matchen igenom men spelkvalitén är skiftande - speciellt från hemmalaget. Premiärnerver av olika orsaker kan var en "ursäkt" för den skiftande kvalitén från våra pojkar under dagens match, tveksamt genrep efter bra försäsong i övrigt och tveksam premiär med förlust kräver bra karaktär för snar vändning till det bättre igen.

Vi har höga förväntningar i år med all rätt, truppen (spelare och ledare) är väl sammansatt och VI kommer att bli ett topplag i år - frågan är "bara" hur högt i tabellen. Internt är målsättningarna än högre, då gäller det också att leverera konstant för lagets bästa med rätt attityd och ödmjukhet.

Vi styr stora delar av dagens match, mellan respektive straffområde är det väl ca 65-35 i bollinnehav fördel ISH, utan att vara nära vårt max egentligen - förutom vissa anfall då laget blixtrar till ordentigt utan att komma till bra avslut nog. Men i respektive straffområde och strax utanför agerar vi idag mycket naivt och nonchalant, där var det idag klasskillnad. 

Rättvist resultat idag sett ur matchbild - nej. Var Sävedalen bra - som väntat ja. Spelade ISH ok idag - ja, men kan betydligt bättre. Varför förlorade ISH med två bollar = ISH var lite väl naiva i många avgörande moment idag mot Sävedalens totala skärpa i allt för seger. 
Bara att gratulera ett taktiskt bra och taggat Sävedalen till trepoängaren och trendbrytet utav idel ISH-segrar lagen emellan sedan några år tillbaka.

25 matcher kvar i årets serie - nästa är mot Kvarnby IK på bortaplan lördag 14 april kl.14.00.

Dagens startelva och trupp;
Malte
Isak (ut 70)-Adrian-Viktor-Rasmus
Erik-Zemri-Marcus
Ronny-Vuk (ut 65)-Emil
Avb: Ola, Michael (in 65), Joe (in 70), Oskar, Anton, Hassan, Noel.


Dagens poängliga ("domare" är olika utvalda från ISH-publikplats match för match), något som följer hela serien 2018;
3: Viktor Jarälv
2: Emil Håkansson
1: Marcus Jönsson

Dagens vinst halva potten: 3119 
Dagens vinster i korvlotteriet: 8, 9, 32, 52


TACK FÖR IDAG alla ca 250 åskådare och hjärtligt välkomna tillbaka, då i våran borg Örjans Vall!!
 

// Administrationen