Historiskt ögonblick

Sedan 2015 har IS Halmia bedrivit integrationsprojektet "Fotboll utan gränser", ett projekt VI fått lägga mycket tid på för att få det fungerande.

Många personer i vår förening har varit involverade i detta sedan begynnelsen som startades upp tillsammans med Halmstad Kommun. Drivande och viktiga personer för att detta projekt hållt levandes, fungerande och populärt är Sead Ladjarevic (framförallt) och Eva Persson. Läggas till är att både damlagsspelare, ungdomsspelare på pojksidan och unga ledare via projektet som Lejla Rashiti-Jovan Malic-Adem Hajric-Elin Hansen bidragit väl. Vi måse även nämna Linda Törner och Frida Ahlgren som viktiga stöttepelare på vägen fram för att kunnat hålla detta projekt levandes och stimulerande. 

Ur detta integrationsprojekt har en liten målsättning, och möjlighet för intresserade i projektet, varit att starta upp ett flicklag i föreningen - nästa steg i integrationen. Vid avslutningen 2017 bjöd vi in Trönninge IF och BK Astrio till en liten miniturnering, förutom uppvisningsmatcher vid Halmiadagar och Andersbergsfestivalen var detta steg 1 ut till ett lag i föreningen. Nästa steg var deltagande i OIS-Cupen (se bild) den gångna helgen med ett lag i F14-klassen, våra tjejer var allt mellan 12-14 år. Det blev tre förluster (av mindre betydelse) men tjejerna skötte sig fantastisk bra och hade en mycket rolig dag tillsammans, bla åkte alla tillsammans i Halmiabussarna och spelade i f.d damlags matchdräkter.

Med andra ord var söndagen 4 mars en historisk dag för IS Halmia´s eventuella flickverksamhet framöver, det var väldigt många år sedan vi hade flicklag igång - fortsättning följer.


// Administrationen

 

Etiketter: föreningen ungdom