Varbergs BoIS FC - IS Halmia Herr 2-0 (1-0)

Ett rejält steg i rätt riktning

Superettanlaget Varberg vann lördagens träningsmatch med 2-0 efter ett mål i vardera halvlek.

Hemmalaget Varberg var något bättre i första halvlek, men Halmia hade bra koll på defensiven och förutom ledningsmålet som kom efter bolltapp på mitten så var det en bra halvlek även om det offensiva fick vänta på sig. Varberg bytte startelva i halvtid och hade några provspelare på plats, bland annat amerikanen Zev Taublieb som gjorde 1-0.

I andra halvlek är Halmia väl så bra som motståndarna och borde nog ha gjort något mål på sina fyra kvalificerade målchanser. Istället är det Varberg som gör 2-0 på ett skott utifrån som styrs på försvare. 

Prestationen från Halmia överlag är bra och resultatet speglar inte helt matchen utan det var en ganska jämn tillställning där Halmia lyfte sig rejält jämfört med mot Norrby senast, speciellt defensivt. Dem båda provspelarna Hugo Lönn och Adebayo Emmanuel Abayomi är fortsatt intressanta och kommer att provträna med laget måndag och tisdag.

Nästa match är även den mot Varberg, men denna gång mot GIF och på Halmstad Arenas konstgräs. Lördag 10/2 kl 12.00 är det dags, mer info om den matchen när det närmar sig.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr