Halmian provtränar med engelska Leeds

Noel Törnqvist på besök hos Leeds United Academy. Foto: Privat Noel Törnqvist på besök hos Leeds United Academy. Foto: Privat

Halmias talangfulla målvakt Noel Törnqvist visar upp sig i England

Anrika Leeds United har under en veckas tid bjudit in Halmias målvakt Noel Törnqvist (född-02) för provspel. Noel är redan på plats i Leeds och säger såhär på telefon från dem brittiska öarna:

Hur ser träningsveckan ut?
- Det är träningar varje dag med dubbla pass på tisdagar och torsdagar. Onsdagen är frivillig och då väljer många att gymma för att hålla sig i form. 

Du tränar med Leeds U18, vad är skillnaden mot ett ungdomslag hemma i Sverige?
- Det är full fokus från alla från början till slut, här är det ingen som lattjar omkring utan alla är supertaggade i varje moment.

Är det fler än du som visar upp sig denna veckan?
- Ja här är två andra killar från Sverige samt två från Norge och två från Polen. 

Hinner du med att delta i någon match innan hemresa?
- Inget är bestämt men jag hoppas såklart att få visa upp mig i match framåt helgen.

Hur ser du årets säsong i Halmia?
- Jag vill fortsätta utvecklas och det är jag säker på att jag kommer att göra i Halmia. Jag har fått ett fantastiskt mottagande och trivs kanon i gänget. När den sociala biten stämmer så bra med spelare och ledare så är det lättare att fokusera på själva fotbollen. Vill lära mig mycket av Malte Påhlsson och hoppas på att få stå någon match då och då.

Du känner målvaktstränaren Timy Karlsson sedan tidigare?
- Ja han är en stor anledning till varför jag valde Halmia.


Noel är en stor talang med både fötterna på jorden och vi önskar honom fortsatt lycka till under sin vistelse i Leeds United Academy. Vi kommer givetvis att följa upp Noels utveckling under säsongen och ser redan fram emot hans första officiella framträdande i IS Halmia.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr ungdom