Fotboll utan gränser - Avslutningen

loading...

IS Halmias 3-åriga integrationsprojekt avslutades under söndagen

Det blev en festlig avslutning på integrationsprojektet Fotboll utan gränser under söndagen på Andersberg. Eftermiddagen startade med att IS Halmias styrelsemedlem Wictoria Pålsson hälsade ledare, deltagare och föräldrar välkomna i samlingsrummet på Andersbergs centrum. Även Arbnora Robelli (Sisu) och Linda Törner (Halmstad kommun/Skolan mitt i byn) närvarade och berättade om sina tankar om projektet både nu och vad som kan bli framöver.

I samarbete med båda ovan nämnda verksamheter hoppas och tror vi på en fortsättning även 2018, och mycket av fokus ligger på att utbilda både föräldrar och unga ledare, något som redan är bokat till årets början. Efter diverse information med både skratt och tårar (det sistnämnda pga att vår ena unga ledare tillsammans med familj riskerar utvisning) så bar det av till dagens höjdpunkt i Andersbergshallen.

Väl framme i idrottshallen hade ledare och föräldrar dukat upp till vad som närmast liknade ett knytkalas, men ändå i ännu större omfattning. Det bjöds på kakor och bakelser från jordens alla hörn och det bästa av allt, det var gratis för precis alla i hallen. I ca 2 timmar genomfördes en fotbollsturnering i vänskapens tecken med deltagande lag från BK Astrio och Trönninge IF förutom våra egna tjejer i projektet såklart.

Massor av folk och massor av glädje genomsyrade atmosfären i hallen och samtliga som deltog i denna dag ska ha en stor eloge, inte minst vår projektledare Sead Ladjarevic som lagt ner ett enormt jobb i att planera allt.

I bildspelet ovan kan ni ta del av lite av vad som hände under söndagen, men på Halmias youtube-kanal kan ni även se videos från dagen, både från välkomstarrangemanget och fotbollsturneringen. Se länk nedan.

IS Halmias Youtube-kanal

// Christoffer Andréasson

Etiketter: föreningen ungdom