Ny målvakt klar i herrlaget

Målvaktstränare Timy Karlsson med nya värvningen Noel Törnqvist. Foto: Leif Jönsson Målvaktstränare Timy Karlsson med nya värvningen Noel Törnqvist. Foto: Leif Jönsson

Talangfull målvakt ansluter från lokalkollegan

Blott 15-åriga Noel Törnqvist tar nu plats bakom Malte Påhlsson i herrarnas trupp. 

Noel är en stor talang som självmant sökt sig till IS Halmia, bland annat pga vår satsning på unga spelare och målvaktstränaren Timy Karlsson. Till vardags går han i nian på Östergårdsskolan och är alltså född 2002. Trots sin ringa ålder bedömer föreningen att Noel har vad som krävs för att redan nu spela i division 2 om så behövs, dessutom har han en stor utvecklingspotential och är en lokal produkt, en typisk Halmiavärvning med andra ord. Halmias Malte Påhlsson började träna med A-laget som 16-åring och gjorde sin första seriematch när han byttes in i halvtid i sista omgången i div 1 borta mot Oddevold 2015. Återstår att se om Noel även vinner den "matchen i matchen" mot Malte, hur som helst...
Varmt välkommen Noel!

Vi har också glädjen att meddela att anfallaren Hassan Maatouk förlängt sitt kontrakt över 2018. Likt Noel ser föreningen en stor potential i den 18-åriga Helsingborgaren.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr