Fastställda serier och nya regler kring byten

Fria byten för div 1 dam och div 2-3 herr

SvFF:s representantskapsmöte ägde rum under fredagen och där beslutades inte bara serieindelningen (se bild) utan det togs även beslut om fria byten i Halmias båda divisioner. Motionen om fria byten kom från Hallands FF och röstades igenom med ambitionen att färre spelare ska bli sittandes på bänken hela matchen samt att våga kasta in dem yngre förmågorna i ett tidigare skede. 


Ang serieinedelningen så får herrarna hela sju nya motståndare kommande säsong, dels både Assyriska BK och FC Rosengård som båda ramlade ur division 1 nyligen. Men också tre Malmölag som tidigare spelat i den östra serien plus Högaborg och Olympic från division 3. Överlag en lite sydligare serie än i år. Noterbart är att man slipper den långa och svåra bortamatchen mot Dalstorp som istället hamnade i den östra serien.

Damerna blev "av med" Asarum som tog steget upp i Elitettan och får istället fyra lag ifrån division 2 i sin serie, bland annat Karlskrona och Dösjöbro som är tillbaka igen i division 1. Resorna till Karlskrona och Färjestaden är långa men hemresan går betydligt fortare vid vinst, eller hur tjejer =)

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: herr dam