Sju nyförvärv till damlaget

loading...

Sju nya spelare i lucka nummer ett

1a december innebär adventskalender och vad passar väl bättre då än att presentera ett helt gäng nya spelare i damlaget.
 

  • Linnea Svensson (f-99), målvakt från Stattena IF
  • Moa Jönsson (00), mittfältare från IF Centern
  • Alica Hansson (00) back från IF Centern
  • Hanna Comnell (00) back från IF Centern
  • Nellie Andersson (00) anfallare från IF Centern
  • Marika Djerdj (96) mittfältare från IF Böljan
  • Frida Ottosson (95) back från Stattena IF
I Frida Ottosson får vi en hemvändare med bla rutin från föreningens senaste sejour i Elitettan, dessutom känner hon väl till föreningen och tränare Mohamed sedan tidigare. Med sig från Stattena tar hon målvakten Linnéa Svensson som stod samtliga matcher för Helsingborgslaget som lite överraskande kom sist och ramlade ner i division 2. Linnéa är bara 18 år och förhoppningen är att hon tar ytterligare kliv i utvecklingen hos oss i Halmia.

Marika Djerdj får ihop med Frida Ottosson stå för rutin trots sina blygsamma 21 år. Via Snöstorp Nyhem och BK Astrio flyttade hon till IF Böljan inför 2016, men med tuff konkurrens har hon inte lyckats ta en ordinarie plats i det lag som första säsongen vann division 1 och numera tillhör Elitettan. 

Från grannklubben IF Centern hämtas fyra talanger, samtliga födda 2000 och därmed inte fyllda 18 ännu. Här ser vi en stor utvecklingspotential och det ska bli spännande att se hur tjejerna klarar bytet från nedre regionen av division 2 till förhoppningsvis toppen av division 1. Samtliga spelare har i ung ålder haft en framträdande roll i Centern och är ny redo att testa vingarna högre upp i seriesystemet.

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: dam