Mohamed och Jessica fortsätter att leda damlaget

Mohamed och Jessica jobbar vidare mot nya mål i iS Halmia. Mohamed och Jessica jobbar vidare mot nya mål i iS Halmia.

Det blir alltså Mohamed Omar som blir huvudtränare även 2018, men nu utan sportchefsrollen som förflyttas till kansliet och Leif Jönsson. 

Vad innebär det för din roll som huvudtränare att nu kunna fokusera enbart på tränarjobbet?
- Det blir mycket lättare då fokusen kommer att ligga på träningar och matcher samt spelarutveckling.

Hur ser du på dina ledarkollegor i Jessica Jingblad och Frida Samuelsson, vilka styrkor och uppgifter har dem kring laget?
- Utan mina ledarkollegor där även Mikael Johansson ingår hade jag inte kunnat fixa både tränar- och sportchefdelen i höst. Vi hoppas kunna göra klart Mikael också. Rollerna fördelar vi efter våra möten.

Om vi fokuserar på truppen inför kommande säsong, vilka pusselbitar i lagbygget saknar ni idag för att bli en kandidat att på allvar utmana om en plats i Elitettan?
- Det jag känner i nuläget är att vi behöver spelare på alla positioner men samtidigt har vi stommen kvar och det är glädjande.

Kan vi förvänta oss några meriterade nyförvärv/provspelare när träningen drar igång igen 6e november?
- Det kommer många provspelare och vi hoppas att kunna knyta till oss några bra spelare.

Glädjande nog kan vi också konstatera att Jessica Jingblad fortsätter som assisterande tränare under kommande säsong. Jessica har en lång erfarenhet på hög nivå och vet vad som krävs för att lyckas som fotbollsspelare, och hennes härlig driv och engagemang sprider en skön stämning i truppen.

Så Jessica, det ryktas att du hade anbud från andra föreningar, stämmer det?
- Ja, det stämmer. Det fanns intresse från annat håll men jag känner mig nöjd över att vara kvar i Halmia och ser fram emot kommande säsong i klubben.

Vad är dina styrkor som ledare och hur hoppas du kunna bidra i gruppen?
- Jag hoppas framförallt att jag kan förmedla den glädjen jag alltid känt till spelet och samtidigt som jag växer in i min roll som tränare kunna dela med mig av det jag har lärt mig genom åren som spelare. Jag känner en stor vilja att själv utvecklas och ta mer ansvar vilket jag också hoppas smittar av sig på spelarna.

I övrigt fortsätter även Frida Samuelsson i ledarstaben och det enda som saknas i dagsläget är en målvaktstränare men där hoppas vi på en lösning inom kort.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam