Boys Academy går över till IS Halmia

IS Halmia U15, tidigare Boys Academy tränarde under måndagen för första gången i Halmias röda ställ. Foto: Leif Jönsson IS Halmia U15, tidigare Boys Academy tränarde under måndagen för första gången i Halmias röda ställ. Foto: Leif Jönsson

"Resultatet är viktigt för tabellen men prestationen är viktig för utvecklingen"

Peter Blomqvist är en av grundarna och ledarna i det Boys Academy FF som startade sommaren 2015. I truppen finns ca 25 spelare i åldrarna 12-15 år, åldrar där Halmia i vissa fall helt saknar representtion sedan tidigare. Med "Boys" inträde täpper Halmia till luckan bland pojklagen och kan från och med idag presentera en ungdomsverksamhet på pojksidan som i stort sett täcker samtliga åldersgrupper, från Fotbollslekis (4-6 år) upp till IS Halmia Academy (15-19 år).

Hur kommer det sig då att Boys Academy beslutat sig för att fortsätta sin verksamhet i just IS Halmia?
- Halmias "tänk" kring utbildning liknar det tänk vi bedrivit i Boys. Vi insåg under hösten att killarna behöver finnas i ett sammanhang där det finns fler steg att sikta mot. I goda samtal med Leif Jönsson insåg vi fördelarna med att spelarna finns i Halmias miljö. Tillfället var för bra nu för att inte ta vara på det, säger Peter Blomqvist.

Det är en ambitiös grupp av talangfulla pojkar du basar över och det verkar vara ett härligt "driv" kring laget. För den utomstående kan det se ut som att ni redan tränar som ett A-lag om man ser till mängden träningspass?
- Särskilt mycket talang har vi inte i gruppen, men däremot finns en skön ambition att träna och utvecklas, vilket i längden är viktigare än bara talang. Vi har många tillfällen i veckan då vi tränar men att vi tränar killarna som de vore A-lagsspelare stämmer inte. Vi utnyttjar Windows of opportunity (när ska man träna vad) och ger spelarna en låda full av verktyg. Resultatet i matchen är inte så viktigt alltid. Det är viktigare med prestationen. Resultatet är viktigt för tabellen men prestationen är viktig för utvecklingen.

Vad är målen för närmsta åren?
Fotboll är en löpsport och nu är många av killarna i Windows of opportunity att träna just det. Så i vinter kommer innehållet i träningen bli tuffare. Vi kommer löpa mer, löpa hårdare och snabbare i spelet med boll än vi gjort tidigare. Kan vi kombinera det med fin touch på bollen och ett stabillt possesion-spel så kommer vi bli bättre. Målsättningen är enkel, att alltid blir lite bättre varje gång vi tränar eller spelar match. 

I vilket seriespel kan våra supportrar följa er under våren 2018?
Vi spelar förhoppningsvis med två lag i P15-serien.

Avslutningsvis, hur ser vintern ut med cuper och träningsmatcher etc?
Vi har mycket träning fram till serien i April. Mer träning än cuper och matcher. Det blir några cuper, främst futsal och en del träningsmatcher men fokus kommer att ligga på att träna bra.

Under måndagseftermiddagen gjorde laget sin första officiella träning under IS Halmia i Östergårdsskolans gymnastiksal. Klubbchef Leif Jönsson var givetvis där och hälsade dem välkomna samt såg till att dem fick klä sig i Halmias röda färg för första gången. Under tisdagen väntas fotografering och sedan träning under ledning av A-lagets ledare som ännu en process i inslussningen.

Vi hälsar spelare, föräldrar samt ledarna Peter Blomqvist, Bojan Topalovic, Niklas Samuelsson och Stojan Lukic (ja det är fd målvakten i IS Halmia, Halmstad BK, Falkenbergs FF) varmt välkomna till IS Halmia och ser med spänning fram emot att få följa laget både på kort och lång sikt.

Lagets egna hemsida hittar när HÄR.

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: föreningen ungdom