Inför Torslanda IK - IS Halmia Herr

Serieavslutning för vingklippt Halmia

Nu ska det avgöras, vilket lag får fira serieseger i omklädningsrummet efter matchen, och vilka får inrikta sig på omvägen via kval till division 1? Samtidigt får två lag ta den jobbiga vägen ner i division 3.

Hela fyra lag gör upp om seriesegern inför dagens sista omgång. Omgångens match är tveklöst den mellan 1an Eskilsminne och 2an Tvååker. Vid seger för hemmalaget är avancemanget klart, samma sak gäller troligen Tvååker vid seger, men jag säger troligen då Sävedalen kan göra många mål borta mot (ett förvisso kontraktsjagande) Tenhult och därmed ta sig förbi på målskillnad. Den sista kandidaten till seriesegern är Dalstorp som även dem tar sig an en av bottenlagen med kniven på strupen, nämligen våra Halländska kollegor i Varbergs GIF. 
Kul att alla lag som faktiskt har något att spela för även möter andra lag i liknande situation, undantaget är väl Höganäs i botten som tar sig an mittenlaget Hittarp.
Hur som helst, lördag kl 16.00 vet vi hur det gick.

En match som inte gäller fullt lika mycket är vår egen avslutning borta mot Torslanda. För Halmia slutar det med en 6e eller 7e plats medans Torslanda kan sluta allt mellan platserna 8-10. Inte sådär stor betydelse kan man tycka. Matchen ska dock spelas oavsett och då är det lika bra att göra något gott av det, vem vill förresten avsluta säsongen med en förlust som man tar med sig in i den mörka och kalla vinterträningen?

Hemmalaget Torslanda blandar och ger på hemmaplan, en anmärkningsvärd sak är tex att man fortfarande inte spelat en enda oavgjord match på hemmaplan i år, antingen så vinner man (7 st) eller så förlorar man (5 st). Hur som helst så trivs man betydligt bättre hemma än borta, utanför sin egen arena är man faktiskt det tredje sämsta laget i serien.
Senaste hemmamatchen besegrade man Hittarp med 4-1 och i förra omgången överraskade man många när man knep poäng av Tvååker på bortaplan. Bästa målskytt är inte helt oväntat Andreas Jernarp som hittills tryckt in fina 16 mål och med det ligger på en fjärde plats i hela seriens skytteliga.

Halmia då? Vi hoppas givetvis att man studsar tillbaka efter den bleka insatsen senast och avslutar säsongen med en vinst. Och icke att förglömma, vår skyttekung Vuk Lugonjic leder fortfarande skytteligan med ett måls marginal.
Det är ett ungt Halmia som under lördagen beträder Torslandavallens konstgräs. Kvar hemma i Halmstad är ett helt koppel av spelare varav några av dem mest rutinerade. 
Alexander Sakac, Ronny Sabo och Emil Håkansson lämnas utanför truppen pga skador. Alexander Hall-Ling och Andrée Pettersson är sjuka samtidigt som Besart Zeqiri är avstängd.
Startelvan får ni exklusivt på vårt facebookkonto.

Avspark idag lördag 14/10 kl 14.00 på Torslandavallens konstgräs

Länkar:
Tabell och spelschema
Torslandas hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr