IS Halmia Herr - Vinbergs IF 0-1 (0-1)

Tempofattigt och energilöst i sista hemmamatchen

Dem som hade förväntat sig en underhållande och offensiv matchbild likt förra årets möte på Örjans vall (3-4) satte snabbt kaffet i halsen. Mycket folk (389 st) och en femteplats i tabellen på spel hjälpte dock föga i en svag och krampaktig insats från hemmalaget överlag.

Gästerna Vinberg bjöd väl heller inte på något skönspel, men defensivt var man täta och hade nog ganska bra kontroll på matchen trots allt. Man bevakade sin tidiga 1-0 ledning och i ärlighetens namn fanns det inte mycket som pekade på varken kvittering eller för den delen utökad ledning. 

Antalet kvalificerade målchanser för båda lagen talar sitt tydiliga språk, noll, nada, zero. Visst fanns det några halvchanser som dök upp, bla hade Hassan Maatouk ett bra läge efter dryga halvtimmen men annars var det en första halvlek som bjöd på mycket felpass och få farligheter.
Med ca timmen spelad gör Halmia ett dubbelbyte och får direkt en liten injektion i spelet. Isak Petersson flyttades upp som ytter istället för sin högerbacksposition och är inblandad i några farligheter direkt. Rent spelmässigt är Halmia bättre än gästerna den sista halvtimmen men man skapar för få lägen för att kunna trycka dit kvitteringen.

Nu blev det inte den avslutningen vi hade hoppats på, men vi viker såklart inte ner oss för det. Vi har vår filosofi och är övertygade om ett ännu bättre 2018. 

Nu väntar avslutningen borta mot Torslanda nästa helg och sedan en lång silly season med spelare som lämnar och spelare som kommer. Vi har dock redan satt oss i ett bra läge och kommer att få ihop ett slagkraftigt lag till säsongen 2018, var så säkra.

Målet:
23' 0-1

Publik:
389

Halva potten:
2795

Målklubben:

  • 31 - Bo Tagestam
  • 30 - Roland Liljenberg
  • 7 - Sten Olsson
  • 18 - Kent Bengtsson
  • 17 - Kenneth Sjögren


Halmiaringens lotteri:

  • 14
  • 26
  • 36
  • 61


Nästa match är som sagt serieavslutningen borta mot Torslanda på lördag 14/10.

Länkar:
Tabell och spelschema
Vinbergs hemsida
Everysport.com
Hallandsposten.se
Hallandsnyheter.se​​​

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr