Inför IS Halmia Herr - Vinbergs IF

En femteplats på spel i årets sista Hallandsderby
 
Halmia studsade snabbt tillbaka efter förlusten mot jumbon Höganäs. Senast besegrade man ett av ”höstens lag” Assyriska Turabdin på bortaplan med 3-2. Första halvlek var enligt huvudtränare Anders Wallin den bästa på hela säsongen och det var nog skönt för grabbarna att visa att man fortsatt är i god form och vill sätta ribban högt inför kommande säsong.
Alexander Sakac missar troligtvis matchen pga en smäll han ådrog sig på torsdagsträningen, däremot är både Emil Håkansson och mittbacksdirigenten Adrian Hallsö tillgängliga efter att ha varit skada/sjukdom.
 
Vinberg är ett av lagen som Halmia vill ha bakom sig om man ska lyckas knippa femteplatsen i tabellen. Just nu ligger Vinberg två poäng framför IS Halmia och innehar just femteplatsen. Man är däremot långt efter topplagen och har inte alls räckt till i kampen om seriesegern. Huvudtränaren tillika tidigare landslagsspelaren och utlandsproffset Michael Svensson har ett bra lag på pappret men saknar kanske den där matchvinnaren som avgör dem jämna fighterna. Bästa målskytt är Simon Andersson med sina 9 mål, men han är långt ifrån toppen av skytteligan där Halmias Vuk Lugonjic leder på 21 mål. Senaste matchen förlorade man i matchens sista ordinarie minut när Tvååkers Labinot Syla gjorde 2-1 för serieledarna.
 
Vårens möte vann hemmalaget Vinberg med 2-0 sedan Halmia inte alls kommit upp i nivå och dessutom fick Alexander Sakac utvisad.

Avspark söndag 8/10 kl 15.00 på Örjans vall. MEN, vid väldigt mycket regn i helgen så kan matchen bli flyttad till Halmstad Arena IP plan 1. Definitivt beslut tas kl 11.00 på söndag och därefter får ni besked via våra sociala medier vad som gäller. Hallandsposten sänder matchen via webben.Vid match på Örjans vall så rapporteras matchen i vanlig ordning via everysport.com, annars gäller vår facebooksida för löpande rapporter.

Länkar:
Tabell och spelschema
Vinbergs hemsida
Hallandsposten.se/sport
Everysport.com

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr