IS Halmia Dam - Eskilsminne IF 2-0 (0-0)

Emmy Zetterberg satte punkt för säsongen 2017

Söndagens serieavslutning på Halmstad Arena IP slutade med tre poäng sedan Halmias Emmy Zetterberg avgjort matchen i andra halvlek. Först sköt hon in 1-0 i den 47e minuten på straff, och sedan punkterade hon tillställningen till 2-0 i den 65e minuten på en frispark.

Segern räckte dock inte för att ta sig förbi Hammenhögs som blev 3a tack vare ett sent segermål i den 91a minuten hemma mot Skurup. Halmia blir därmed 4a i tabellen, men dock bara en poäng bakom andraplatsen. 

Nu väntar några matchfria veckor innan tjejerna får lite väförtjänt ledighet inför säsongen 2018. Mycket är redan på gång runt laget och det ska bli spännande att se vart det bär av. Satsningen mot Elitettan kvarstår men dit är det en lång väg att vandra.
Det återstår att se hur överlägsna seriesegrarna Asarum står sig i kommande kval (ja det är sant, inte ens seriesegrarna blir direktuppflyttade). Avståndet från division 1 till Elitettan är väldigt stort och med förbundets seriepyramid så skulle man teoretiskt kunna vinna samtliga matcher utom en på hela säsongen, och ändå få stanna kvar i division 1, galet! Hur som helst så önskar vi givetvis Asarum lycka till och samma gäller Lörby och Stattena som båda får börja om i division 2.

Länkar:
Tabell och spelschema
Eskilsminnes hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam