Assyriska Turabdin IK - IS Halmia Herr 2-3 (0-3)

Halmia studsade tillbaka direkt

Efter förlusten och den svaga insatsen senast borta mot jumbon Höganäs var det ett revaschsuget IS Halmia som på lördagseftermiddagen gästade Jönköoing och Assyriska Turabdin.
Tack vare en riktigt bra första halvlek så gick man till halvtidsvila med ledning 3-0. Första målet gjorde sommarförvärvet Michael Baggner i den 24e minuten, hans första i Halmiatröjan.
Därefter utökade Isak Petersson på till 2-0 när han först blivit nergjord i straffområdet och sedan själv förvaltade straffen. 3-0 gjorde skyttekungen Vuk Lugonjic strax innan halvtid.

I andra halvlek får hemmalaget lite mer att säga till om och reducerar till 1-3 i den 65e minuten. Sedan fick även Assyriska en straff och den slog man in till 2-3 i den 84e minuten. Mycket mer spännande än så blev det dock inte sedan Halmia säkert "parkerat bussen" sista minuterna. 

För Halmias del gäller sista två matcherna att slåss om femteplatsen som just nu innehas av nästa helgs motståndare, Vinberg. Som Som sämst blir man sjua. Mer att spela för finns det dock vad gäller både upp och nedflyttning. Det är tätt både i toppen och botten med fyra lag som slåss om upfflyttning och kval resp att undvika nedflyttning.

Målen:
24' 0-1 Michael Baggner
32' 0-2 Isak Petersson (straff)
39' 0-3 Vuk Lugonjic
65' 1-3
84' 2-3

Nästa match är mot Vinbergs IF på Örjans vall söndag 8/10 kl 15.00.

Länkar:
Tabell och spelschema
Assyriskas hemsida
Hallandsposten.se
Jnytt.se

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr