Inför Assyriska Turabdin IK - IS Halmia Herr

Chans till revansch efter förlusten mot jumbon

Halmia har all anledning att vara revanschsugna efter den svaga insatsen förra helgen mot jumbon Höganäs. Andra halvlek vill man nog helst glömma och nu gäller det att snabbt studsa tillbaka för att lägga en så bra grund som möjligt inför kommande säsong.
I veckan har det varit lite av sjukstuga i truppen men till matchen imorgon är alla som tidigare varit sjuka nu tillbaka. Saknas gör däremot Emil Håkansson (ryggskada) och Alexander Sakac samt Hassan Maatouk som båda är avstängda efter sina gula kort senast. Med på resan till Jönköping åker dem båda U16-grabbarna Hampus Gegö och Albin Frejd, noterbart är att det var i just Jönköping som dem båda gjorde sitt första och hittills enda framträdande i div2, då på Kabevallen mot Tenhult.

Assyriska tillhör ett av höstens bästa lag och har avancerat bort från nedflyttningsstrecket till en trygg 8e plats. På sina nio matcher efter uppehållet har man vunnit hela sex st. Det var dessutom inte långt borta att man knep poäng mot Eskilsminne på bortaplan senast, dels hade man ledningen med 2-1 men tyngst var nog att man tappade 3-3 till 3-4 i den 92a minuten när hemmalagets Mathias Unkuri avgjorde.
Assyriska är ett spelande lag som dock har tagit fler poäng på bortaplan än hemma på Rosenlunds IP. 

Vårens möte på Örjans vall slutade 1-1 sedan Emil Håkansson gett Halmia ledningen i första halvlek, i andra halvlek kvitterade dock gästerna genom Midhad Jukovic.

Avspark lördag 30/9 kl 16.00 på Rosenlunds IP, Jönköping.

Länkar:
Tabell och spelschema
Assyriskas hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr