Inför Höganäs BK - IS Halmia Herr

IS Halmia jagar placeringar borta mot jumbon
 
Det tog sin tid, men nu verkar maskineriet ha kommit igång ordentligt. Ny seger senast när man besegrade ett starkt Eskilsminne på Halmstad Arenas konstgräs.
 
Just nu verkar IS Halmia vara svårstoppade i division två västra götaland, bara nykomlingarna Assyriska Turabdin har en bättre form efter uppehållet och sakta men säkert närmar sig Halmia en top5-placering i tabellen. Givetvis synd att det tog sådan tid då chansen på avancemang sedan en tid är borta, men skönt för både spelare, ledare och supportrar att bevisa att man håller en hög nivå och blir att lita på till nästa säsong.
Frågetecken på Ola Lindh (bristning vad) och Emil Håkansson (rygg).
 
Hemmalaget Höganäs har satt sig i en jobbig sits och är ett av fyra lag som verkar göra upp om att undvika dem två nedflyttningsplatserna. Det skiljer bara två poäng mellan jumbon Höganäs och 11e-placerade Ullared så ännu kan mycket hända där nere. Formen är däremot inget vidare utan man kommer till spel med fem raka förluster och en vinst på sju matcher sedan uppehållet.
Är det någonstans poängen trillar in så är det dock hemma på Sportcenter, samtliga vinster (5 st) under säsongen har kommit på hemmaplan och man har faktiskt hela fem lag bakom sig i den tabellen. På bortaplan däremot är det ingen munter läsning, 12 matcher fördelat på 0 vinster, 1 oavgjord och 11 (!) förluster samt 10-36 i målskillnad.
I truppen finns den tidigare Halmianen Fredrik Gasslander. Interna skytteligan leds av Måns Herrmann på sex fullträffar.
 
Vårens möte slutade med en förkrossande seger med 5-0 till hemmalaget IS Halmia.
 
Avspark imorgon lördag 23 sept kl 15.00 på Höganäs Sportcenter. IS Halmia kommer att livesända matchen på nätet utan kostnad, en test inför framtiden. Länk längre ner.
 
Länkar:
Tabell och spelschema
Höganäs hemsida
Livesändningen

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr