IS Halmia Herr - Eskilsminne IF 2-1 (1-0)

Inget stoppar Halmia och Vuk Lugonjic just nu

Det blev en tät match i högt tempo när seriens målgladaste lag möttes på Halmstad Arena Konstgräs. Matchen i matchen vanns även den utav Halmia, nämligen dem båda skytteligaledarna Vuk Lugonjic och Anton Kinnander, 2-0 till Vuk där.

Hemmalaget kom till start utan sjuka Rasmus Bengtsson och Alexander Sakac, samt skadade Ola Lindh. Tillbaka i trygga uppställningen 4-3-3 satte man gasen i botten från början. Med en sällan skådad energi och frenesi, låt vara att den förstärktes av hur nära plan publiken kom, så trycktes Eskilsminne tillbaka och inte minst Ronny Sabo hade glöd i fötterna både offensivt och defensivt. 
Eskilsminne, ett av seriens absolut bästa lag är farliga dem gånger man kommer runt på kanterna, och det var just på det sättet som man skapade matchens första målchans i den 25e minuten. Gästerna avslutar på ett högerinlägg men Malte Påhlsson i Halmiamålet kan se på när bollen går strax utanför.
I en tempostark men ganska chansfattig halvlek är det strax innan halvtid Vuk Lugonjic som bryter dödläget. Efter fint förarbete av firma Håkansson/Sabo så lirkade sig Vuk in i straffområdet och kyligt rullade in 1-0 i den 43e minuten.

Efter en kortare paus i den allt mer kyliga luften var det återigen Halmias stjärnskott Vuk Lugonjic tur att stå i rampljuset igen. Först blev han nerdragen i straffområdet och sedan placerade han elegant in 2-0 på efterföljande straff i den 52a minuten.
Det är fortsatt ett mycket bra Halmia som springer och sliter konstant, det kunde även blivit 3-0 bara minuterna efter straffmålet men Ronny Sabos vänsterskott gick strax utanför bortre krysset. 
Istället är det gästerna Eskilsminne som reducerar till 2-1 med halvtimmen kvar. Via fint kortpassningsspel i och runt Halmias straffområde så trycker man in bollen från nära håll. Eskilsminne lyfts givetvis av målet och dem efterföljande 20 minuterna mellan matchminut 60-80 skapar man minst två högkaratiga lägen till kvittering. Halmia faller i positionerna och har mestadels bra kontroll på händelserna trots dem två farligheterna från gästerna. 
När sedan klockan närmar sig dryga 80 minuter så avtar den värsta pressen från bortalaget och matchens tre sista chanser är det Halmia som står för.

Tredje raka segern och upp som delad 2a i formtabellen efter uppehållet, en poäng bakom nykomlingen Assyriska Turabdin (!) som verkligen har fåt upp farten med sex vinster på dem åtta senaste. En väförtjänt seger i en underhållande match som bjöd på mycket kamp och hög intensitet. 

Nästa match spelas kommande lördag 23 sept då IS Halmia gästar nedflyttningskandidaterna Höganäs BK.

Länkar:
Tabell och spelschema
Eskilsminnes hemsida
Hallandsposten.se
Helsingborgsdagblad.se

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr