Inför IS Halmia Herr - Eskilsminne IF

Upplagt för spännande match när seriens formstarkaste lag gästar Halmstad.
 
Halmia besegrar serieledare på löpande band och öser in mål offensivt. Med sina 53 gjorda mål är man bäst i serien men defensivt är dem båda matcherna mot Lindome och Ullared en plump i protokollet, båda matcherna slutade hela 4-4. Stämningen i truppen är bra och i takt med att poängen har trillat in under hösten så har självförtroendet byggts på. Sedan uppehållet tillhör man topp 5 i serien med sina fyra vinster, två oavgjorda och en förlust. Inför dagens match är förutsättningarna goda då samtliga spelare är tillgängliga även om lite sjukdom har stört uppladdningen i veckan. Vuk Lugonjic leder fortfarande skytteligan, även om den just nu är delad med en viss Anton Kinnander, mer om honom nedan.
 
Eskilsminne jagar förstaplatsen och är hela seriens formstarkaste lag med fem raka vinster. Det finns stor kompetens i laget, både på ledarsidan i Martin Pringle och Slavik Jevtushenko och på planen i bla Mathias Unkuri, Filip Egger, Kamal Barny och delade skytteligaledaren Anton Kinnander. Senast fullkomligt körde man över Vinberg på bortaplan och vann med hela 5-1. Tillsammans med Halmia är man enda lag som gjort 50 mål eller mer.
 
Dagens match är alltså mellan seriens två vassaste offensiver och även om  Halmia ”bara” har placeringar att spela för så är det ett perfekt tillfälle att visa upp sig från sin bästa sida mot kvalificerat motstånd och bevisa för sig själva och omvärlden att man är bättre än vad tabellen visar.
 
Vårens möte slutade med hemmasger 3-2 för Eskilsminne, detta trots att Halmia gjorde en riktigt bra match och brände en straff vid läge 2-2 i slutet.

Avspark imorgon lördag 16/9 kl 16.15 på Halmstad Arena Konstgräs. Matchen sänds live på Hallandsposten.se men rapporteras INTE via Everysport.com utan det blir kortare rapporter på Halmias facebook istället. Fritt inträde till matchen!

Länkar:
Tabell och spelschema
Eskilsminnes hemsida
Hallandsposten.se
Halmias facebook

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr