Inför IS Halmia Dam - Färjestadens GOIF

Tre matcher kvar, men ingen chans på seriesegern längre.
 
Halmia besegrade serieledande Asarum hemma på Örjans vall under Halmiadagen. Men det räckte ändå inte för att rå på Asarum som via två vinster i hängmatcher nu seglat iväg ohotat i toppen inför dem tre sista omgångarna. För Halmia handlar det nu om att sno åt sig andraplatsen i kamp med Glimåkra, även om det är av akademisk betydelse tyvärr. Förlusten av skyttedrottningen Amanda Johnsson Haahr är tung men nu handlar det om att börja bygga nytt inför nästa säsong och mot en framtida plats i Elitettan.
 
Färjestaden har en turbulent säsong bakom sig där man för någon vecka var uteslutna ur serien pga en walk over, men sedan fick komma tillbaka och nu spelar för att klara kontraktet där man tillsammans med Lörby och Stattena ligger risigt till i botten. Bästa målskytten Camilla Näslund har lämnat för IFK Kalmar i Elitettan och bakom henne är bästa målskytten noterade för föga skrämmande två mål. 13 gjorda mål på 17 matcher är sämst i serien, men å andra sidan är det bara dem fyra lagen högst upp som har släppt in mindre bakåt.
 
Vårens möte avgjorde Amanda Johnsson Haahr stax innan halvtid när hon gjorde matchens enda mål som gav Halmia segern med 1-0 på Öland.

Avspark imorgon lördag 16/9 kl 14.00 på Halmstad Arena Konstgräs. Fritt inträde!

Länkar:
Tabell och spelschema
Färjestadens hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam