IS Halmia Herr - Dalstorps IF 3-1 (2-1)

Ny seger mot serieledare

Halmia överraskade många när man ställde upp med en trebackslinje från start mot serieledande Dalstorp. Första tio minuterna är gästerna pigga och utnyttjar ett vilset Halmia och kunde gjort både ett och två mål med lite flyt.
Målet kommer också inte helt oväntat, detta i den tionde minuten. Dalstorps Christian Magnusson håller sig framme på ett välriktat inlägg och nickskarvar in 0-1 intill den borte stolpen. Men lyckan för bortalaget blev kortvarig sedan Halmia kvitterat till 1-1 redan i den 12e minuten. Ett vackert skruvat vänsterinlägg från Ronny Sabo når fram till Vuk Lugonjic som dyker upp och stöter in kvitteringen från nära håll.
Kvitteringen gör att Halmia tar sig in i matchen efter en svag start och det dröjer bara fem minuter innan ledningsmålet för hemmalaget ligger i nät bakom Dalstorps målvakt.
Ett vackert anfall hela vägen och det är Alexander Sakac som hittar ut till Isak Petersson på högerkanten, Isak snurrar upp sin back och spelar in bollen snett inåt bakåt där Ronny Sabo dyker upp och placerar in 2-1. Efter ledningsmålet lugnar sig matchen lite men i den 28e minuten är nog dem flesta redo att anteckna 3-1. Ronny Sabo får bollen i straffområdet men lyckas inte placera avslutet från nära håll, målvakten står bra placerad och räddar ett guldläge.
Sista dryga fem minuterna får Dalstorp lite mer att säga till om igen och är bla nära att kvittera på nick i den 39e minuten. Gästernas kanske bästa chans till kvittering i första halvlek kom dock i sista anfallet där Malte först räddar men släpper retur rakt ut, Dalstorpspelare fångar upp bollen och avslutar från ca två meter, över! 

Andra halvlek är det Dalstorp som får första chansen, ett inlägg från höger hamnar hos anfallare som hårt täckt av Oskar Gustafsson bara lyckas nicka tätt utanför från nära håll. I anfallet efter är Halmia istället nära att utöka ledningen men trots ett riktigt bra pressat inlägg så lyckas inte Vuk Lugonjic förvalta Isak Peterssons passning bättre än att den går tätt utanför, även detta från nära håll.
Matchen går sedan ner lite i kvalité men det är fortfarande bollinnehav för Halmia och det känns bättre och bättre defensivt ju längre matchen går. 
När sedan 3-1 kommer i den 66e minuten känns saken ganska klar. Efter ett antal bra Halmiaanfall så biter man sig fast runt gästernas straffområde. Nyss inbytta Emil Håkansson snappar upp bollen, viker in i banan och placerar in trean intill målvaktens bortre stolpe. Dalstorp blir nu mer desperata och lyfter mycket långa bollar sista 15-20 minuterna, detta löser dock Halmia med bravur och maken till blockerade skott har vi inte varit med om på länge.
Hassan Maatouk fick hoppa in sista kvarten och hade läge för 4-1 men målvakten gjorde en fin benparad trots att han var på väg åt fel håll. Men gästerna kunde även reducerat i slutminuten när bollen studsar runt i Halmias straffområde och dyker ner på fötterna hos en Dalstorpsspelare, avslutet skruvas tätt tätt utanför Malte Påhlssons bortre stolpe och kort därefter blåser domaren av kvällens match.

En härlig seger mot ännu en serieledare. Det såg lite darrigt ut i början med efter kvitteringen är vi klart bättre än Dalstorp idag. Tänk vad självförtroende och lite flyt i rätt lägen kan göra skillnad, nu spelar vi som ett topplag, inte minst offensivt där vi snittar 4 mål per match dem senaste sju matcherna (!).

Målen
0-1 10'
1-1 12' Vuk Lugonjic
2-1 17' Ronny Sabo
3-1 66' Emil Håkansson

Publik
408

Halva potten
2519

Målklubben

  • 95 - Krister Persson
  • 86 - Jörgen Karlsson
  • 8 - Jenny Jönsson
  • 77 - Bengt Göran Johansson
  • 60 - Richard Kompass


Halmiaringens lotteri

  • 9
  • 55
  • 70
  • 79


Nästa match spelas kommande helg, även den hemma på Örjans vall, den gången mot Eskilsminne på lördagen.

Länkar:
Tabell och spelschema
Dalstorps hemsida
Everysport.com
Hallandsposten.se

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr