Tenhults IF - IS Halmia Herr 2-7 (0-4)

Halmia städade av jumbon

Ett äkta hattrick av Ronny Sabo, ett mål som tog Vuk Lugonjic upp i ensam skytteligaledning och ett inhopp av föreningens yngsta spelare någonsin i tävlingssammanhang?

Det var ett vingklippt Halmia som besökte jumbon Tenhult under lördagen. Malte Påhlsson var iväg på landslagssamling, Emil Håkansson och Oskar Gustafsson var avstängda, Rasmus Bengtsson kastade in handduken pga hjärtklappning och strax innan avfärd hoppade Hassan Maatouk av pga magsjuka. 
Isak Petersson flyttades ner som vänsterback och gjorde detta med bravur, men det kanske mest lyckade draget var att flytta upp Ronny Sabo på en ytterposition.

Under loppet av 14 minuter gjorde Ronny 0-1, 0-2 och 0-3, ett äkta hattrick! Strax innan halvtid gjorde mittbacken Adrian Hallsö 0-4. Halmia fortsatte att ösa på i andra halvlek och trots hemmalagets reducering till 1-5 så slog man inte av på takten. Till slut skrevs alltså slutresultatet till 2-7 och även om Halmia inte minst i första halvlek var väldigt effektiva så var det klasskillnad mellan lagen över 90 minuter. 

Pga manfallet hade tränarna kallat in U16-spelarna Albin Frejdh och Hampus Gegö, och båda fick hoppa in med tio minuter kvar. Albin född 01 och Hampus född 02 gjorde inte bort sig mot sina både större och äldre motståndare, och Hampus som fortfarande bara är 14 år kan vara den yngsta Halmianen någonsin att spela tävlingsmatch med vårt seniorlag.

På minuskontot hittar vi två varningar på Ola Lindh och Adrian Hallsö, båda därmed avstängda mot serieledarna Dalstorp på fredag. Ola har varit suverän i sin defensiva mittfältsposition och Adrian har varit vår mest lysande stjärna över hela säsongen. Men vi har ett bra facit mot just serieledare i år och är inne i en bra trend nu efter uppehållet.

Länkar:
Tabell och spelschema
Hallandsposten.se
Tenhults hemsida
Jnytt.se
Jp.se

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr