IS Halmia Herr - Ullareds IK 4-4 (3-0)

Öppna spjäll när Halmia tappade stor ledning i paus

Halmia rivstartade dagens derby och hade ledningen med 3-0 efter 23 minuter. I halvtid var resultatet det samma men det kunde lika gärna ha stått 5-1 på tavlan efter fler brända lägen av dem offensiva spelarna med Vuk, Isak, Ronny och Emil i spetsen.
Ullared kunde iofs gjort något mål i första halvlek men det var vid tillfällen då Halmia ställde till det för sig själva, därför fanns det inte mycket som talade för en scenförändring till andra halvlek.

Andra halvlek hinner knappt börja innan Ullared reducerar till 1-3, och sen står Halmia i princip och tittar på medans gästerna gör både 2-3 och 3-3 innan kvarten ens passerat. Det går snabbt när man inte är på tårna och det fick vi erfara idag. 
När Isak Petersson vackert gör 4-3 med 25 minuter kvar så känns det ändå som att det kanske löser sig till slut trots allt. Halmia hade sedan flera chanser till 5-3 genom bland annat just Isak Petersson, men det ville sig inte i avslutsfasen. Lägg därtill friläget som Ronny Sabo hade vid ställningen 3-1 och ni inser hur mycket mål det kunde ha blivit.
Med 20 minuter kvar gör Malte Påhlsson en fin räddning på friläge, en räddning som kunde blivit matchavgörande, om inte....
I den 77 minuten tillåts, ja det såg faktiskt så ut, Ullared spela runt bollen på liten yta i Halmias straffområde. Till slut dimper den ner bakom Malte och kvitteringen till 4-4 är ett faktum.
En sista chans till seger kommer i den 93e minuten när en Halmian når högst på en hörna från vänster, målvakten är borta men en utespelare rensar undan på mållinjen och 4-4 blir därmed slutresultatet.

En märklig men underhållande match för den neutrale åskådaren. Med ledning 3-0 i halvtid och totalt 4 gjorda mål så ska man såklart inte tappa poäng på hemmaplan. Men derbyn lever ofta sitt eget liv, helt oavsett tabelläge eller liknande. Ullared är såklart nöjda med sin poäng som gjorde att man kravlade sig över nedflyttningsstrecket. Halmia däremot får slicka såren och fortsätta bygga för framtiden, vi är i dagsläget inget topplag då dalarna är på tok för djupa emellanåt.

Nästa match spelas kommande helg borta mot Tenhult.

Målen:
3' 1-0 Adrian Hallsö
10' 2-0 Vuk Lugjonjic
23' 3-0 Vuk Lugonjic
47' 3-1
54' 3-2
59' 3-3
66' 4-3 Isak Petersson
77' 4-4

Publik:
340

Halva potten:
2335

Halmaringens lotteri:

  • 31
  • 35
  • 44
  • 52
Målklubben:
  • 58 - Leif Bengtsson
  • 57 - Karl-Olof Andersson
  • 11 - Sven Estwall
  • 6 - Bo Bengtsson
  • 70 - Börje Blixt
Länkar:
Tabell och spelschema
Ullareds hemsida
Everysport.com
Hallandsposten.se

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: herr