Inför IS Halmia Herr - Ullareds IK

Gratis inträde och Hallandsderby under Halmiadagen
 
Halmia har fått upp farten och kan för första gången iår stoltsera med två raka vinster i seriespelet. Dessutom besegrade man inte bara serieledande Sävedalen senast, man gjorde det på bortaplan vilket är första vinsten utanför Örjans vall på hela säsongen. Kanske har det nu lossnat på allvar efter en poängmässigt tung vårsäsong. Senast på hemmaplan behövde man bara en dryg halvtimme för att säkra segern i derbyt mot Varberg, men trots likheterna med derby mot lag på nedre halvan så ska man inte förvänta sig att det går lika lätt denna gång. Med i truppen till dagens match är för första gången nyförvärvet från Kristianstad FC, Michael Baggner. Oskar Gustafsson har varit borta pga hjärnskakning och är ett osäkert kort inför matchen, i övrigt ska alla vara tillgängliga förutom nyförvärvet Jesper Andersson som behöver någon vecka till innan han är i matchform. Någon startelva är inte officiell ännu men släppts på Halmias facebook under kvällen.
 
Ullared har haft en tung säsong och är i allra högsta grad inblandade i nedflyttningsstriden. I juni bytte man ut dåvarande tränaren Uno Andersson mot unga Ali Kraym, något som ändå verkar ha gett en liten boost i laget spelmässigt. Ullareds problem ligger ofta i att man släpper in på tok för mycket mål, hela 41 st hittills. Senast tappade man ledning i bottenmötet med Assyriska och i den 94e minuten satte jönköpingslaget det avgörande målet till vinst med 3-2. Hemma på Hedevi har man haft stora bekymmer under hela säsongen och lär knappast skryta med sin enda vinst på hemmaplan, borta däremot har det blivit tre vinster och man är säkert jättetaggade för match mot stora Halmia på Örjans vall. I truppen finns den tidigare Halmianen Kushtrim Maholli, en sevärd spelare när allt stämmer.
 
Vårens möte på Hedvi slutade med delad poäng efter 1-1.

Avspark imorgon lördag 26/8 kl 16.00 på Örjans vall. Matchens händelser följer ni som vanligt via everysport.com. Vill ni se matchen live via webtv så rekommenderar vi Hallandsposten.se.

Länkar:
Tabell och spelschema
Ullareds hemsida
Everysport.com
Hallandsposten.se/sport

// Christoffer Andréason
 

Etiketter: herr