Inför IS Halmia Dam - Asarums IF FK

En seger mot serieledande Asarum vore en fin skalp!
 
Halmia har poängmässigt haft det lite motigt på sistone och förra helgens 0-2 borta mot Hammenhögs var ingen bra match alls. Nu har man verkligen chans på revansch när hittills ganska överlägsna serieledaren Asarum kommer på besök. Senast saknades viktiga Amanda Johnsson Haahr på grund av att hennes utlåningspapper från Kopparbergs Göteborg inte blev klara i tid, men det hoppas vi är åtgärdat i god tid till denna viktiga match. Truppen är ung och talangfull och har sina bästa år framför sig, men tappet av tre spelare i sommar var tungt och det är en relativt smal trupp som avslutar säsongen.
 
Asarum har tre raka segrar i bagaget och känns som solklara favoriter till seriesegern. Trots två matcher mindre spelade än tvåan Halmia så leder man serien med hela sex poäng. Defensivt är man urstarka och offensivt öser man in mål på löpande band, vad sägs tex om 3,2 mål framåt i snitt per match. Inget annat lag är i närheten av deras målskillnad men vägen till Elitettan är lång och krokig och det återstår att se om man har det som krävs för att eventuellt gå hela vägen. Mathilda Nilsson leder skytteligan på 21 gjorda mål, fem före Halmias Amanda Johnsson Haahr.
 
Vårens möte slutade 1-1 sedan Matilda Olsson kvitterat i matchens slutskede.

Avspark imorgon lördag 26/8 kl 13.00 på Örjans vall.

Länkar:
Tabell och spelschema
Asarums hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam