Sävedalens IF - IS Halmia Herr 1-2 (1-1)

Andra raka segern, och första vinsten på bortaplan!

Det tog sin lilla tid, men nu kan vi äntligen dra täcket över bortaspöket!

Halmia kom som bekant till lördagens match med en fin skalp i bagaget, Hallandskollegan Varbergs GIF hade inget att sätta emot Halmia när man enkelt vann med 6-1. Tuffare match mot Sävedalen såklart, men vi har slagit serieledare flera gånger tidigare iår och inte förlorat en enda av dem tre senaste mötena med just Sävedalen.

Det blev en välspelad match mellan två duktiga fotbollslag, trots ett rejält regnoväder i första halvlek så bjöd lagen verkligen upp till dans. Halmia inledde målskyttet i den 32a minuten genom ett välplacerat skott av Emil Håkansson. Men bara minuterna senare var det kvitterat på straff genom hemmalagets 
Jonatan Viker. 
I andra halvlek hade Adrian Hallsö en nick i insidan av stolpen, men han fick jubla tillsammans med sina lagkamrater lite senare istället. Med dryga kvarten kvar sköt Marcus Jönsson 2-1 till Halmia med ett skott strax utifrån straffområdet som målvakten inte lyckades hålla vid sin vänstra stolpe. 
När domaren blåste av matchen var det ett Halmialag som sken ikapp med solen och för första gången i år så vann man två matcher på raken, varav vinsten mot serieledande Sävedalen var den första på bortaplan. Senast vi vann en bortamatch i serien var, ja just det, mot Sävedalen på Vallhamra IP i sista omgången ifjol....

Med tre nya poäng i bagaget så tar vi ett stort kliv ifrån bottenlagen och nytt viktigt självförtroende pumpas rakt in på kontot inför lördagens batalj mot Ullared. 

Innan vi avslutar så kan vi släppa ännu ett nyförvärv inför höstens matcher. Denna gång är en offensiv spelare vid namn Michael Baggner som ansluter. Michael har under våren tillhört Kristianstad FC i Division 1 Södra där han under dem första nio omgångarna gjorde 3 mål när han antingen startade eller blev inbytt. Till vardags bor han i Ängelholm och är spelklar redan till helgens derby mot Ullared. 

Nästa match spelas som sagt på lördag och är en del av Halmiadagen med fri entré och andra festligheter. Avspark 16.00 mot Hallandskollegorna Ullareds IK.

Länkar:
Tabell och spelschema
Sävedalens hemsida (matchrapport)
Videoklipp med höjdpunkter

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr