Inför Sävedalens IF - IS Halmia Herr

Tuff uppgift borta mot serieledarna

Segern senast mot Varbergs GIF var lika välkommen som välförtjänt. Efter en tids svacka, inte minst poängmässigt så blev det en rejäl urladdning i första halvlek där vi gick till pausvila med 4-0.
Att andra halvlek sedan blev en sömnig historia mot ett uppgivet bortalag är av akademisk betydelse. Tre poäng var det viktiga och faktum är att vi nu tillsammans med Eskilsminne har gjort flest mål i hela serien (37 st). Vuk Lugonjic leder hela seriens skytteliga med 13 mål och vi är topp 4 i målskillnad trots att vi släppt in på tok för mycket. Det finns en hel del positivt att bära med oss trots allt.

Till lördagens match är Malte Påhlsson tillbaka i truppen efter sin avstängning, däremot är skyttekungen Vuk Lugonjic avstängd istället. I övrigt är alla friska och krya och det ska bli spännande att se hur ledarna formerar inte minst anfallet nu när Vuk är borta, kanske får Hassan en plats från start efter sitt pigga ihopp senast? 

Vi kan också meddela att sommarens andra nyförvärv är klart, nämligen Jesper Andersson från Skövde AIK. Jesper är vänsterback/vänster mittback, 22 år gammal och ska studera på Högskolan i Halmstad framöver. Han har nyss kommit tillbaka från en längre tids skada men var ordinarie i det Skövde som förra året kvalificerade sig för Division 1. Han gör sin första ordinarie träning idag fredag och lär vara aktuell för truppen till kommande matcher, dock ej imorgon.
Fler nyförvärv kan bli aktuella om allt klaffar, vi har haft många på provspel senaste tiden men där har inte varit någon ännu som stuckit ut tillräckligt.

Lördagens motståndare Sävedalen tog över serieledningen senast tack vare ett sent avgörande mål i bortamötet med Assyriska Turabdin. Två vinster och en oavgjord har det blivit sedan uppehållet och dem som pekade ut Sävedalen som en dark horse inför serien har fått vatten på sin kvarn. Man ligger välförtjänt med i toppen och har gjort en fin säsong hittills. Tillsammans med Tvååker är man det lag som släppt in minst antal mål (16 st), och med sina 31 gjorda framåt är man inte långt ifrån dem bästa. Statistiken talar för sig själv. 
Hemma på Vallhamra har man bara förlorat vid ett tillfälle under säsongen (mot Tenhult av alla lag), kanske saknar man den där riktiga skyttekungen framåt, men hittills har man löst det fint genom att sprida ut målen internt där inte mindre än sex  spelare har gjort tre mål eller fler. 

Avspark lördag 19/8 kl 13.30 på Vallhamra IP.

Länkar:
Tabell och spelschema
Sävedalens hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr