IS Halmia Herr - Varbergs GIF FK 6-1 (4-0)

Vuk Lugonjic gjorde hattrick och tog över ledningen i skytteligan. Han blev också utsedd till matchens spelare och tilldelades ett pris av matchvärden SPA Halmstad. Foto: Sportfoto Syd Vuk Lugonjic gjorde hattrick och tog över ledningen i skytteligan. Han blev också utsedd till matchens spelare och tilldelades ett pris av matchvärden SPA Halmstad. Foto: Sportfoto Syd

Nu känner vi igen vårt Halmia

Det var aldrig något snack om saken, gästerna tillika Hallandskollegan Varbergs GIF fick se sig besegrade efter mer eller mindre en halvtimme. Då hade Vuk Lugonjic gett hemmalaget ledningen med 1-0 sedan han lobbat en utrusande målvakt efter bara ett par minuter. Vuk gjorde även 3-0 efter dryga halvtimmen och däremellan är det Marcus Jönsson som från nära håll skjuter in 2-0 efter att målvakten lämnat retur på skott av Isak Petersson.
Det blev även 4-0 innan halvtidsvilan genom Isak Petersson.

Andra halvlek blir av förklarliga skäl inte alls lika underhållande, åtminstone inte spelmässigt. Gästerna får mer att säga till om, kanske onödigt mycket om man ska vara kritisk. En Vuk Lugonjic på spelhumör hade flera lägen för 5-0, varav hans nick efter fint förarbete av inbytta nyförvärvet Hassan Maatouk kanske var det bästa läget. Hassan som gjorde sin debut var pigg och kunde med lite flyt även blivit målskytt. 
Det blev dock lite mål även i andra halvlek, Varberg reducerade till 4-1 i den 82a minuten sedan en hemåtpassning till Andrée blivit norpad av gästerna som sedan spelar in i mitten och avslutar i öppen kasse. Halmia skulle dock få sista ordet och gör både 5-1 (Emil Håkansson på straff) och 6-1 (Vuk Lugonjic hattrick) innan domaren blåser i sin pipa och delar ut tre poäng till hemmalaget.

Nu gäller det att ladda om batterierna inför lördagens tuffa bortamatch mot serieledande Sävedalen. Då är Malte Påhlsson tillbaka i truppen efter avstängning men istället saknas skyttekungen Vuk Lugonjic sedan han dragit på sig ett onödigt gult kort i dagens match.

Nästa match spelas på lördag borta mot serieledarna Sävedalens IF. 

Publik:
253

Halva potten:
2237

Målklubben:

  • 93 - Ingemar Thorbjörnsson
  • 71 - Bengt Göran Johansson
  • 20 - Göran Rohlen
  • 34 - Lars Florén
  • 44 - Krister Persson


Halmiaringens lotteri:

  • 3
  • 41
  • 67
  • 97
  • Extravinst på gul lott nr 11
Länkar:
Tabell och spelschema
Varbergs hemsida
Everysport.com
Hallandsposten.se
Hallandsnyheter.se

// Christoffer Andréasson
 
Etiketter: herr