Inför IS Halmia Dam - Borgeby FK

Jakten på Asarum fortsätter!
 
Halmia har sju raka utan förlust varav hela fem är vinster i bagaget. Senast blev det tre viktiga poäng i bortamötet med Skurup sedan Amanda JH gjort ett mål i vardera halvlek. Jakten på Asarum i toppen av tabellen fortsätter men under hösten utan tre tongivande spelare i Isabel Sandström och Agnes Heinrich, båda som flyttat till USA pga studier, samt flicklandslagsspelaren Selma Berggren som mot Borgeby gör sin sista match innan flyttlen till Kalmar.

Amanda JH jagar även hon Asarum i skytteligan, nämligen Mathilda Nilsson som drog ifrån lite tack vare sina fyra mål senast. Nelli Evald har varit sjuk i veckan och är osäker, men i övrigt är det samtliga tillgängliga rapporterar huvudtränare Mohamed. 
Tidigare målvakten Michaela Dahlberg är på väg tillbaka och fyller en viktig plats i truppen efter Isabel Sandströms flytt, Mickan har tränat i två veckor och är kommer att vara tillgängliga för matcher framöver.
 
Borgeby ligger tryggt i tabellens ingemansland, långt ifrån både serieseger och nedflyttning. Hittills har det blivit idel fyror i kolumnen för vinst-oavgjord-förlust och man gör lika mycket mål som man släpper in, 11-11 på hemmaplan och 7-7 på bortaplan. Precis som Halmia så har man hunnit med två matcher sedan uppehållet och där har det blivit en förlust (Hammenhög) samt oavgjort senast mot jumbon Stattena.
 
Vårens möte på Borgeby IP slutade 1-1 efter två tidiga mål från båda lagen. Amanda JH målskytt då.

Länkar:
Tabell och spelschema
Borgebys hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: dam