Inför Lindome GIF - IS Halmia Herr

Oviss höstsäsong inleds mot Lindome på bortaplan

Halmias poängskörd under våren imponerar inte. Som seriefavoriter hade man hoppats på fler poäng, men fotboll avgörs som bekant på planen och inte på pappret. Det är dock vinnarna som reser sig när det går som tyngst och med ett piggt nyförvärv i Hassan Maatouk och en pånyttfödd Joe Sise så kanske vågskålen äntligen väger över vem vet.

Högstanivån är hög, riktigt hög. Men lägstanivån har också varit på tok för låg, även om det gärna blir så med ett såpass ungt lag. Faktum är att vi match efter match ställer upp med något som mer liknar ett U21-lag än ett A-lag, sett till åldern då alltså. Nu ska vi dock inte leta bortförklaringar utan kan konstatera att flest mål vinner, alltid.

Till morgondagens match saknas skadade Emil Håkansson samt bortresta Andrée Pettersson, samtliga övriga är disponibla och startelvan avsöjas ikväll effter träningen på Halmias facebook.

Lördagens motståndare Lindome ligger placeringen ovanför Halmia i tabellen. Man har hamnat i ett litet ingemansland med fem poäng ner till negativ kval samt tio upp till positivt kval. Inför säsongen förväntade man sig nog att Lindome skulle blanda sig i toppstriden men en svag vår inte minst defensivt har gett grus i maskineriet. På dem inledande 14 matcherna har man släppt in hela 28 mål och där är man bland dem sämsta i serien faktiskt. Offensivt är man däremot starka likt ifjol, men denna gång är det inte fjolårets målspruta Robin Eriksson (3 mål hittills iår) som haft målkalas utan nyförvärvet inför säsongen, Nicolas Sandberg som leder hela seriens skytteliga på 10 fullträffar.

Hemma på Lindevi är man generellt starka och har bara förlorat en match hittils på hemmaplan. Våsäsongen avslutade man med två raka bortamatcher och där blev det förluster mot Tenhult (2-4) samt Dalstorp (0-1). 

Matchen spelas lördag 29/7 kl 13.00 på Linedvi IP.

Länkar:
Tabell och spelschema
Lindomes hemsida

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr